☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/03/18

DEAD HEAT

Žiupsnys reanimuoto gėrio iš '88-ųjų, Dead Heat, Los Andželo policininkas - zombis! Niekad nemačiau Zombie Cop, dabar galvoju gal reiks pažiūrėt, smagi koncepcija: absurdiška, kvaila, bet niekur neregėta ir kažkokiu savitu būdu, - net bauginanti. Iš esmės tai yra komedija, bet čia pilasi daug kraujo ir yra daug veiksmo, tad perpinus su veiksmu ir siaubu gaunasi tikrai šauni, nostalgiją nešanti nesamonė.

Miestą puola nenušaunami plėšikai. Nušauti juos sunku, nes jie jau negyvi. Tirti bylos paskiriami du vyrukai, stačiokas mergišius, kurį vaidina Joe Piscopo ir pagrindinis mūsų personažas, kurio jau pavardė byloja jo likimą, pareigūnas Mortis. Taip nutinka, kad įsivėlus Mortis tragiškai žūsta, bet čia pat yra ir galimybė jį prikelti, tad ko gi ne?
Smegenų nedaug, bet užtat kaip smagu. Čia dar prilimpa patraukli blondinė ir vyrukai imasi ieškoti kaltininkų, kad galėtų atkeršyti.

Kūnas pūna, laikas ribotas, o užduotį atlikti dar trukdo visokie prisikėlę viščiukų sparneliai, kiaulių galvos ir kitokie mėsos gabalai. Humoras geras, bet kartais toks smarkiai groteskiškas, kad net man pasirodė kiek nemalonu, už ką tik didesnis liaupsas priklauso šiam mielam filmukui. Nuolat pasiilgstu tokių filmų, dabar nors ir daug absurdiškesnių pridaroma, bet vistiek kažkaip nebe ta jau devynesdiašimtųjų dvasia, o tas old skūlo prieskonis nuostabus ir padaro Dead Heat, - geriausiu sekmadienio vakaro seansu. Lengvas kultas.

8/10

1 comment:

Anonymous said...

nezinau kaip tau parasyt PM, tai pasmapinsiu cia. jeigu dar nematei, paziurek:

http://www.youtube.com/watch?v=yXDMSPJb1Oo

kaip Lietuviu darbas, man paliko ispudi :)