☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/02/19

SHELLTER

2009-ųjų juoką keliantis blogo kino pavyzdys Shellter (taip, su papildoma L). Ko iš jo neatimsi, tai visada žavingos so-bad-it's-good karūnos, šis mažas filmukas tiek drąsiai pakrypęs, kad kažkaip nejučiomis net prisiminiau kadaise žiūrėtą Bloodsucking Freaks. Ir tikrai yra panašumų, centre - daktaras sadistas, modifikuojantis ir prievartaujantis mergas, taip pat ėdantis jų mėsą ir maitinantis ją joms pačioms.

Panelė nubunda požeminėje slėptuvėje. Įvyko apokalipsė, lauke visi infekuoti, išeiti neimanoma. Viso to mes aišku nematome, bet rūpestingas ir iš pažiūros geras daktaras moteriškei viską paaiškina. Tuomet pasirodo beprotė krauju nutaškyta seselė, užklijuota burna, prasideda įvairūs kankinimai ir žudynės. Daktaras tai ryškiai nenormalus, tai suprasti ilgai netrunka, bet pagrindinė veikėja kažkaip visai su juo susigyvena ir ilgaainiui tampa jo padėjėja. Iš išorės kažkaip atsiranda vis naujų "išgyvenusiųjų", kurie čia tampa aukomis. Šita slėptuvė iš tikro tėra šlykštaus daktaro, sadistinių žaidimų kampelis. Pagrindinė veikėja dabar pati turi žudyti, kad išgyventų.

Taip atrodo dalis istorijos, kaip ją norėjo papasakoti kūrėjai. Iš tiesų tai filmas gyva tragedija. Garso takelis apgailėtinas, garso efektukai ir montažas tiesiog laughable, veiksmo scenos nepavykę, viskas šiaip ne taip išvažiuoja grynai ant tų šlykščių, kruvinų žaidimukų, kuriuos mum kažkodėl patinka stebėti. Gal gi todėl, kad patys esame šlykštūs iškrypėliai? Kodėl aš apie save šneku daugiskaita? Na, ant plakato lyg ir prirašyta, kad ne man vienam visai patiko šitas garuojantis mėšlo gabalas, tai matyt daugiau žmonių randa kuo pasidžiaugti tokiuose filmuose.

Shellter yra absurdiškai blogas filmas, viskas čia taip prastai, kad net norėjosi nešvaistyti savo laiko ir išjungti nebaigus peržiūros, tačiau mane kažkaip užkabino tas jo idiotiškumas ir iki pabaigos visai išmokau juo mėgautis. Galutinį twistą aišku nuspėjau nuo pat pradžios, bet gale jau pats buvau pakankamai lobotomizuotas, kad būtų visai linksma, ką berodytų.
Siūlyčiau nebent tiems, kas mėgsta panardyti po tikrai blogą kiną, man tai gerai tokių kartais pažiūrėt. Tik papų labai čia trūko.

4/10

1 comment:

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=Tt5lB-RoAi4&feature=related&noredirect=1 cia gal ne i tema, bet noriu pasidalint situo filmuku :)