☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/02/08

STORMHOUSE

Pasirodė jau bene prieš metus treileriu paviliojęs anglų sci-fi siaubiakas Stormhouse. Treileris buvo baugokas, filmas taip pat turi keistą, kraupoką sapno atmosferą. Pradžioje rodos apsigauni, kad ir biudžetas ne minimalus, bet po to viskas ryškiau sukuklėja iki kiek diržas besusiveržia ir gal dėl tų menkesnių lėšų ir atsiranda ta keista, savotiška atmosfera. Unikalumas gerai, bet bendras vaizdas gana vidutiniškas.

Filmas neilgas, bet sugeba prailgti iki tiek, kad stabdyčiau pažiūrėti kiek dar liko. Kai užsimiršdavau, kad laukiu pabaigos, būdavo visai nieko, kartais prigauna idomesnės ar baugesnės scenos ir užburia. Yra šiek tiek mažiau tradicinių sprendimų, kuriuos tikrai norisi pagirti, tačiau daugybę kartų susidomėjimas vėl krinta ir nemažą dalį teko pražiovaut. Taigi bendrai toks vidutiniškas seansas, turintis potencialą, bet dėl velniažin kokių priežasčių pradrėbtas biški pro šalį. Veikiausiai tos nelemtos pasaulį sukančios babkės.

Tačiau verta ir pasidžiaugti visada. Idėja paprasta, bet gan jaudinanti: valdžios vyrai sugauna paranormalią butybę. Ji laikoma slaptoje bazėje, Anglijoje, devyni aukštai po žeme. Čionais, neaišku kokio velnio, atvyksta ekstrasensė, galinti kalbėti su anuo pasauliu. Turbūt nereik ilgai spėlioti, kad sumastytumėt jog būtybė kažkaip ištrūks ar kitaip pasireikš? Kas dar užkliuvo, kad aukšto lygio kariniai reikaliukai čia tvarkomi buku buitiaku. Visi daro kas ką nori, kažkoks marozų tūsas, jokios juntamos valdžios ar priežiūros, nelabai rimta. Bet geriausia sudedamoji dalis tai ta keista, kone sapno atmosfera. Kai kurios vietos nesugeba išgasdinti nors ir stengtasi, tačiau jaučiu, kad kai kurios vietos gavosi kraupios, gal net netyčia. Sunkoka paaiškinti, reikia pajausti.

Tad patiems ir duosiu sprest ar norit gaišt savo laiką ar ne, su šituo pusėtinu sci-fi siaubiaku. Aš tikėjausi geriau, bet visgi randu ir kuo pasidžiaugti.
Norisi sakyti neblogas bandymas, bet tuo pačiu palinkėti, kad kitą kart kūrėjams pasisektų geriau. Kaip su alaus bonke: šį kart po kamšteliu laimėjimo nėra, bet niekas neatims to malonumo, išlenkti butelį, kurį jau laikai rankose.

5/10

No comments: