☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/07/29

DARK KNIGHT

Visiem ir taip aišku jog tai toli gražu ne siaubo filmas, bet kadangi Betmenas - vienas mano vaikystės herojų, o pastarieji du filmai apie jį išskirtinai tamsūs ir rimti tad pagalvojau paminėsiu bent keletu žodeliu savo įspūdžius apie šią naujos kartos herojinę fantastiką.
Irgi nuėjau į kiną pasižiūrėti kaip betmenas kopia į imdb 250 pirmąją vietą :) Na, aš jo ten tikrai neužkelčiau, bet labai kietas filmėcas. Panardintas toje pačioje dvasioje kaip ir pastarasis - Batman Begins, tik čia viskas net porą kart krūčiau manyčiau. Vėl truputi pasigedau klasikinės betmeno muzikinės temos, bet šiaip jau šitie du nauji filmai apie žmogų- šikšnosparnį perkelė pasaką į tamsesnį ir rimtesnį lygį, todėl koks "Betmenas ir Robinas" dabar atrodo kaip žaislinis filmas vaikams.
Labiausiai tai įsiminė nerealus Džokerio personažas tikrai prilygstantis savo laiku jį suvaidinusiam Nicholsonui. Čia džokeris atrodo dargi piktesnis ir blogesnis >:) aš "geriausiu visų laikų filmu" nekrikštyčiau, bet pasižiūrėt "Tamsos riterį" tai verta manau net ir tiem, kurie nemėgsta tokių "pasakų vaikams" padarytu pagal komiksus. gal pakeistu nuomonę biški

+ Šiandien žiūrėjau dar vieną to paties režisieriaus filmą su tuo pačiu Christian Bale - THE PRESTIGE (2006)
Labai įdomus, paslaptingas, užpintas filmas su didinga istorija ir beveik sick kraupiomis paslaptimis. LABAI LABAI rekomenduoju!!!

1 comment:

human garbage said...

Dėl pasakos perkėlimo į rimtesnį lygį galima gynčytis, nežinau kaip kitiems, bet man Batmanas ir yra pasaka, todėl Timo Burtono sukurto Gothamo atmosfera, mano manymu, labiau tiko fantastiškiems super-herojams, jų nuotykiams, mitinei gėrio ir blogio kovai ir t.t.o Dark Night pavaizduotas Gothamas man per daug tikroviškas, tai jau ne tas tamsus ir pavojingas miestas is komikso, kur pagal zanro taisykles gali vykti bet kas, o tiesiog kazkoks didmiestis JAV, kur herojai privalo pagristi savo veiksmus nuvalkiotais ir klisiniais pseudo-filosofiniais apmastymais apie gerio ir blogio prigimti bei ribas...
O siaip kaip pramoga filmas suejo tikrai gerai, beda kad tokiu filmu nelabai megstu:)