☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/07/24

SERENITY

Amerikietiška 2005-ųjų fantastika. Džiaugiausi pats suradęs kažkokį dar nematytą sci-fi aukso gabalą, bet perskaičiau jog tai kažkokio serialo "Firefly" pilnametražis filmas, tad tiesiog sužinojau ko nežinojęs :) Internete įvertinimai gan aukšti tad įtariu serialas turi nemažai prisiekusių fanų, o šitas filmas beje irgi vertinamas labai neblogai. Na, aš serialo nematęs, bet va šitą filmą katik pažiūrėjau. Kagi, tikrai įtraukiantis, originalus, savotiškas, nors vietelėmis ir turputi pokvailis fantastinis actionas. Laikas prabėgo tikrai greit ir maloniai, pasižiūrėt verta, ypač man pritiko vakare, po sunkios darbo dienos, daug smegenų nesukant pasižiūrėt į skraidančius ir besišaudančius kosminius laivus, mergiotę atrašančią velnių šimtui agresyviai nusiteikusių suzombėjusių bepročių ir kitas linksmybes. Efektai gan neblogi nors vietomis matosi, kad fuflovi, įpinta dar ir keistoko [o kartais kvailoko] humoro jausmo ir vaikiškų vietelių nemažai. Su draugu, užkietėjusiu fantastikos mėgėju vargu ar drįsčiau žiūrėt, nes jis matyt visą laiką prunkščiotu iš to ir ano, kritikuotu logines klaidas :) bet kaip pramoga, man šitas lazerių šou tikrai neblogai suėjo. Beje, vaidina ir Adamas Baldwinas, bet jis kažkoks visai nepanašus į kitus Boldvinus.. Ar čia tik pavardės sutapo? Ar tikrai vienas brolis nuo kito tėvo? ;)

2 comments:

Anonymous said...

O man tas filmas tikras šūdas. Nesuprantu, ko visi jį taip giria ? Esu fantastinių filmų fanas, bet Serenity nevertas net 5 balų. Nuobodu buvo žiūrėti, efektai "lėvi" ir šiaip tai filmas skirtas tiesiai į DVD, o ne kino teatrams.

Anonymous said...

Dėl Adam Baldwin tai jis nieko bendro su 4 broliais - Daniel, Alec, William ir Stephen (nemažai jų ;) ) Baldwinais neturi. Ir šiaip jis man žiūrisi tik kaip antro plano serialų aktorius.

O pats filmas yra po..ui toks visai (3 min. masčiau bet nesuradau tinkamesnio žodžio). Pasakyčiau panašiai kaip ir Kiras - drybsot ir vakare spoksoti per daug nemastatant tikrai tinka.