☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/09/19

ALONE


Sukluskite mėgėjai išsigasti. Kad ir kaip sunku būtu ištarti, - laikas įsiminti Tailandiečių režisieriaus Parkpoom Wongpoom pavardę, nes kartu su kolega Banjong Pisanthanakun jis pristato antrąjį savo filmą - "Alone" ("Faet"). Jo debiutas buvo vidurius traiškantis SHUTTER - Vienas baisesnių mano matytų filmų ever, todėl į antrąjį darba dėjau itin daug vilčių. Na, nusivilti neteko. Visi pripažįsta ir jau bereikalinga kartoti, kad azijiečiai vaiduokliais gasdinti tikrai moka. Taigi jei norite išsigasti - žiūrint ALONE tikrai pavyks. Beabejo, efektui sustiprinti reikalingi ir klasikiniai siaubekų žiūrėjimo įpatumai - vienas namuose, vakaras, išjungtos šviesos, didelis garsas etc. ;) Šiaip sakyti, kad filmas perspjauna SHUTTER, tikrai negtalėčiau. SHUTTER man gal net labiau patiko. Tačiau drąsiai galima juos abu dėti į tą patį stalčių, nes neišeina ir pasakyti, kad čia kažkas praščiau. Filmo koncepcija praktiškai tokia pati, skaudūs įvykiai praeityje - piktos vėlės šiandien - arbatą laistantis žiūrovas šokinėjantis ant sofos. Šitame filme gal šiek teik daugiau dramatizmo, pati istorija tokia skaudesnė, liūdnesnė...
Galima imti kabinėtis, kad visi tie asian horror per daug panašūs vieni į kitus, bet kol jie sugeba užvirt man jauduliuką, tol ant jų neburnosiu.
Bežiūrint kilo mintis, kad šito filmo receptas buvo sumesti į puodą A TALE OF TWO SISTERS ir THE EYE. Gavosi kažkas panašaus į šitų filmų mišinį. Na bet režisieriui (-iams) galima tik nusilenkti ir pašūkauti paskatinamų žodžių. Šiknon vagį-perstatinėtoją holivudą, kuris nebemoka gasdinti. Yra kas daro tai išties gerai. ir 9/10 tik dėl to, kad man SHUTTER patiko šiek tiek labiau. Gali būti, kaip man dažnai būna, kiek apvirškinus filmą nuomonė dar labiau pagerėja.
Įspėju - Treileris - neblogas spoileris, parodo praktiškai visas baisiasias filmo vietas tai jei nenorit gadintis siurprizų, gal geriau ir nežiūrėkit.

No comments: