☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/09/06

1408


1408 - Naujas filmas sukurtas pagal siaubų karaliaus - Styveno Kingo romananą. Jis pasakoja apie rašytoją (dažnas personažas Kingo istorijose - veikiausiai dėl to, kad artimas), nakvojanti viešbučiuose, kuriuose neva vaidenasi ir vėliau juos aprašinėjanti. Taip rašytojas tik semiasi įkvėpimo, nes išties jam dar nėra teke pamatyti nė vieno paranormalaus reiškinio. Tačiau kas ieško - tas randa. Veikėją pavilioja mįslingas, kruvinomis istorijomis apipintas kambarys, numeriu 1408, esantis "Dolphin" viešbutyje, New York'e. Kad ir kaip aplinkiniai bandė jį perkalbėti, tačiau jis vistiek buvo nutaręs trūks plyš ten apsigyventi, tad taip ir padarė. Jau pirmosiomis viešnagės tame kambaryje minutėmis rašytojui išlakstė juokai, tačiau išeiti iš jo pasirodo sunkiau negu į jį patekti.
Istorija gal ir paprastai sugalvota, bet Kingas moka gerai viską išmastyti, todėl ir tokia parasta istorija gali virsti dusinančiu, itraukiančiu košmarišku sapnu. Tikrai nesinorėtų papulti į veikėjo vietą.
Vaidyba nebloga, be to, gan stiprų įspūdį daro jau pati "kambario" koncepcija. Baisu ne vien siaubų, kurie dedasi kambaryje, bet ir to suvokimo, kad esi įkalintas. Kyla jausmas, kad ir tu uždarytas kartu su herojumi, atsiranda klaustrofobiškas nerimas. Nuostabu, kad filmas, kurio veiksmas vyksta praktiškai vienoje vietoje, gali šitaip prikaustyti dėmesį ir užgniaužti kvapą.
Susimastai, kad mes bijome pabaigos dėl to, kad nežinome kas ten mūsų laukia, bet iš tiesų baisiausia būtų gyventi amžinai, užstrigti pasikartojime, niekada neišsilaisvinti. Tai dar viena versija kaip galėtų atrodyti pragaras, manau tikrai verta žiūrovo dėmesio. 9/10

3 comments:

Andrius said...

šitas kažkaip labai smagiai susižiūrėjo, kas keisčiausia kad ir galvoj kažkas liko :)

Anonymous said...

Man tai filmas tikrai labai patiko tik buvo keista kai as su draugem ziurejau sita filma pas mane pasibaige kad pagrindinis herojus mire o kai radau sita filma pas teva Ispaniskai dar karta ji perziurejau ir pasibaige kad pagrindinis herojus isgyveno :D Nezinau kaip cia taip galejo buti :D O kaip tau pasibaige? ;)

-kiras- said...

tai kita versija papuolė. Filmai dažnai išeina skirtingo kirpimo ir pasitaiko, kad būna tokių visai skirtingų vietų / scenų