☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/04/07

THE WALKING DEAD [Season 4]

Štai jau turime ir pilną ketvirtąjį sezoną mūsų niūrius pirmadienius šviesinančio, nesilpnėjančio, vis dar kupino dramos ir smagios įtampos, zombinio serialo. Tikrai nebeturiu daug ką pasakyti apie jį, bet pagalvojau, kad jau rečiau kažką parašau pastaruoju metu (vis dar žiūrime serialą Breaking Bad + pilna visokių kitokių reikaliukų) tai gal nors kažkokį simbolinį įrašą paliksiu.

Didžiausias trūkumas man, kaip jau sakiau ankščiau – zombiai. Erzinantys, vienodi, šniokščiantys ir kriokiantys. Labai pilki ir be fantazijos. Ne tokie zombiai mus šiurpina labiausiai, toli gražu. Tačiau drama, intrigos, nuotykiai ir nuotaikėlė tikrai nuo kokybiškiausios lentynos, tai bendrą vaizdą vis dar atperka.

Kas labai patiko šiame sezone, - tai antroji jo dalis išėjusi šį pavasarį. Pagaliau pasibaigus kalėjimo „etapui“ personažai atitrūksta nuo veiksmo vienoje vietoje, kuris buvo nejuokais įgrįsęs (tai ferma, tai kalėjimas). Antroji sezono dalis yra tikras survival horror, kaip mėgstamiausiuose kompiuteriniuose žaidimuose, kai veikėjai nuolat nesaugūs, blaškosi po apokalipsės nusiaubtas vietoves ieškodami kur nusnausti ar ką suvalgyti. Jiems reikia „atrakinti“ vis naujas patalpas, aptikti vis naujų prikolų, visokių nemalonių vaizdelių ir vietelių, sutikti kokių nors frykų. Tokia klajojančių-survaivorių koncepciją man ko gero priimtiniausia, nors ir suprantu, kad ilgai taip būti negalės.

Na, bet ne kokia pabaiga su prižadėtuoju rojumi – stotimi Terminus vis tiek intriguoja, rudenį vėl smalsiai sėsim prie ekranų. O dabar labai neverkime, yra pilna kitų puikių serialų, kurių dar nematėme!


No comments: