☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/04/08

THE SEASONING HOUSE

Nu prisiskaičiau internete pagyrų, koks čia tamsus ir giliamintiškas, meniškas siaubo filmas, tačiau deja nusivyliau. Mano galva tai tik dar vienas feministinis, 'rape and revenge' tipo siaubiakas ir toli gražu ne pats geriausias.
Kažkoks karas, kažkoks skvotnamis, kuriame pagrobtos merginos tarnauja kaip sekso vergės pasismaginti norintiems kareiviams. Čia taip saldžiai viskas sutirštinta iki beveik absurdiško lygio: visi vyrai bejausmiai prievartautojai gyvuliai, merginos nuolat tik verkia ir rėkia, o viskas kas vyksta tai nuolatinė prievarta ir purvas.

Suprantama, kad tai nebūtų gražus vaizdas, tačiau toks paveikslo sudramatizavimas jau kelia tik kvailą šypsnį. Praradus tą kontaktą su realumu kažkaip apmirė ir pojūčiai, pasidarė neįdomu ir nuobodoka. Antroji - keršto dalis irgi kažkokia antiklimaksiška nors ir laukta (visada smagu matyt kaip kenčia niekšas). Galiausiai pagaliau pasibaigia ir lieka kažkoks beprasmiškam smurtui išmestas laikas. Aš tikrai labai gražiu žodžiu neminėsiu šito filmo, nors techniškai čia lyg viskas ir normaliai padaryta, bet man jis pasirodė tiesiog šlykštus, pseudointelektualus ir galu gale - bevertis. Ir pagyrų tų nelabai suprantu, tikrai nieko ypatingo, sorry.

4/10


No comments: