☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/09/17

UNDER THE DOME [Season 1]

Štai beveik nuo pirmųjų serijų stebėjau naują fantastinį-draminį serialą pagal Styveną Kingą Po Gaubtu. Buvo žadėtas mini serialas, t.y. trylika serijų ir viskas. Laukiau, laukiau to galingojo finalo ir išvadų, o kaip matau baigėsi tik... pirmasis sezonas. Panašu, kad prodiuseris Spylbergas su savo ilga nosim pastebėjęs dėmesį užuodė babkes, Kingas pasisiūlė prirašyti dar materjolo ir vietoj paskutinės išganančios serijos, teturime neaiškų "cliffhangerį", o antrasis sezonas tik kitą vasarą! Na tai dėl to šiek tiek susibiesinau šiandien... Bet greit grįš Walking Dead, tai galime tuo pasiguosti.

Tačiau šiaip tai tikrai idomus serialas. Aišku sunkiai išvengta tų Kingo klišinių personažų, visų nuspėjamų amerikoniškų banalybių, tačiau iš kitos pusės tai laiko patikrinti standartai ir gerai padaryti jie neblogai veikia. Tad kiekviena serija įdomi, pagavi ir įtraukianti. Taip, kartais sprendimai naivūs ar iš toli numatyti, tačiau vistiek kažkaip idomiai išrutuliotas veiksmas ir žiūrisi tikrai maloniai. Su serialais pavojinga prasidėti, suprantate, todėl ir stengiuosi jų vengti. Jei pasiūlysiu pabandyti šitą - veikiausiai užsikabliuosite, tad būkit atsargūs. Kitą vertus jei mėgstate taip leisti laiką, ar pakirto rudeninė sloga, - puikiai užmušit laiką šiuo kabinančiu pasakojimu.

3 comments:

Anonymous said...

labas ar kada aprasysi american horror story?

-kiras- said...

Nežinau, gal :)

Sejanus said...

Dėl klišinių Kingo personažų, nežinau kuriuos konkrečiai turi omeny, bet gali būti ir kad prašovei - serialas nuo Kingo knygos nukrypes per kelis šviesmečius ir didelė dalis personažų stipriai pakeisti ar apskritai išgalvoti serialo kūrėjų. Ir šiaip ten viskas stipriai kitaip, įskaitant ir Dome (galimą) priežastį, ir kūrinio idėją, atmosferą, sudirbo viską beviltiškai. Nesakau kad knyga stebuklinga, Kingas yra parašęs ir daug geresnių. Bet ji nenusipelnė tokio tragiško serialo... Tarp kitko taip ir nesupratau, ar Kingas rašė scenarijų, ar jis ten credited tik todėl, kad pagal jo romaną. Tikiuosi pastarasis atvejis, nes scenarijus tai dieve dieve...