☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/09/09

WORLD WAR Z

Atėjo rudenėlis, užimtos dienelės, senokai kažką rašiau čia, bet nepergyvenkit, labai tikrai netinginiauju, tiesiog pastaruoju metu žiūrėjau daugiau dramų ir boevykų, o be to dar į pabaigą kapsi naujas mini serialas pagal S. Kingą, apie kurį irgi būtinai kažką brūkštelsiu. Tačiau dabar pagaliau atėjo laikas pasimėgauti kurį laiką lauktu seansu, nauju, brangiu fantastiniu siaubiaku su Bradu Pittu - Pasaulinis Karas Z.

Visų pirma norėčiau pasakyti, kad nėjau į kino teatrą dėl to, kad nebuvo dvimačio seanso. Aš esu ačkarikas ir nemėgstu linzių, dėl to negaliu nueiti į kiną? Būtų malonu turėti teisę rinktis, nemanote taip? Na tai praradot du žiūrovus, kurie su popkornu ir kitom nesamonėm būtų palikę bent 60lt. Užpisat su savo 3D, aš ir namie galiu apsiskreplint akinius, kad pusės veiksmo nematyčiau, dėl to neprivalau mokėti brangiau ar maukšlintis keturių stiklų.

Namie suėjo irgi labai gerai, įtemptas, greito veiksmo ir galingų masovkių prikištas zombinis siaubiakas išties ištirpdė laiką, kaip dūmą ir net po dviejų valandų norėjosi dar pusvalanduko. Zombiai čia, kaip jau turbūt žinote - greitieji, agresyvūs. Filmas nemažai aspektų palygintinas su 28 days/weeks later, nors aišku ir kiek silpnesnis. Čia daug veiksmo, brangių efektų, bet nelabai patiko tai, kad zombiai vietom per greiti, ar idiotiškai erzinantys su tuo savo dantukų kaukšėjimu. Internete rašo, kad filmas neištikimas savo šaltiniui - knygai, tačiau aš apie ją nė girdėjęs nebuvau, tai neapsimesiu čia žiniuoniu.

Kas patiko labai tai, kad parodomas visas tas outbreakas, ko dažniausiai apokaliptiniai filmai dėl mažesnio biudžeto privengia. Dar daugiau - sudarytos sąlygos pamatyti net du chaotiškus outbreakus: vieną (žinoma) Amerikoj, kitą - Izraely! Čia ko gero didžiausias pliusas. Bradas Pittas - simpatijų reikalas, aš gana apatiškas jam, tai man jis ir netrukdė. Veiksmas nepaliauja, dėl to nėr kada atsikvėpti, nelaimė po nelaimės, neganda po negandos ta apokalipsė tikrai arši ir negailestinga tokia atrodo. Gal ne itin realistiška, kad vienas tas pats herojus tiek visko išgyvena, bet čia jau kabinėjimasis. Šiaip tikrai zjbs veiksmas, geras ir aršus akių saldainis, puikus laikas ir su alum ir be!

9/10

No comments: