☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/05/29

THE FACILITY

Po krūvos visokių nesamonių, pagaliau vėl užtaikiau ant normalaus siaubo filmo, praeitų metų, anglų Patalpa. Akį patraukė tai, kad pagrindiniame vaidmenyje bičas iš Citadel.
Keletas savanorių atvykstą į atokią kliniką už pinigus dirbti jūrų kiaulytėmis, t.y. - testuoti naujo psichiką veikiančio vaisto. Čia jie turėsią praleisti dvi savaites, tačiau pasirodo injekcija tokia smagi, kad visas šūdas trenkia fenui jau pačią pirmą naktį. Vaisto paveiktus subjektus užpuola gyvuliškas įniršis, kažkas panašaus į zombinę 28 days later beprotystę, tik su pulsu ir net nerišliai veblenamais žodžiais

Stiprus ir nejaukus tripas gaunasi po naktinę, izoliuotą ligoninę. Pavystiti personažai, įvairios smulkesnės situacijos tiek ir su originaliais užmanimais, tiek ir su gerai panaudotom klišėm. Paranoja, nepasitikėjimas, kraupi nenuspėjama "užkrėstųjų" elgsena ir savo eilės dar laukiančių psychai, parkės ir nerimas. Ar bėgti, ar slėptis? Tikrai iki galo skūras laiko įtempę kūrėjai, net ir be didesnės spec. efektų demonstracijos. Taip atrodo geras realistiškas, psichologinis siaubiakas be didelių kaprizų, padarytas aiškiai, suprantamai ir kietai.

8/10




No comments: