☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/05/27

MANBORG

Dar vienas mišinys kino ir animacijos, kuomet specialieji efektai yra tokie prasti, kad atrodo beveik kaip anime filmukai. Kūrėjai pradeda suprasti, kad čia graži, nebrangi, skaitmeninio amžiaus niša ir ja puikiai naudojasi, nors tiesa Japonai su savo gore nesveikatom tą daro jau turbūt trečias dešimtmetis. Žodžiu kai pamačiau treilerį, tikrai galvojau, kad čia tik vienas tų fake treilerių, nesitikėjau, kad kažkas tikrai sudės pastangas į tokį pilno metražo absurdą. Tačiau laimėj klydau ir jau šiandien galime pamatyti, kaip mažas biudžetas per trashą leidžia fantazijai skrieti į dausas.

Nežinau ar verta čia daug šnekėti apie siužetą, estetika čia svarbiau. Begalinė nostalgija ir grožėjimasis, senaisiais sci-fi filmais, atgyvenusiais ir kartu amžinais nintendo / sega kompiuteriniais žaidimais, bei turbūt anime. Visa ta aštuonių / šešilikos bitų kultūra išgyvena savotišką renesansą, kuomet su ja užaugę vaikai, dabar patys tampa kūrėjais, muzikos ir kino gamintojais ir panašiai. Taigi nors ir ne itin gudrus ar kiek net greit pabostantis, Manborg visgi yra puiki vizualinė dovana mūsų kartai. Absurdiškas, blogas ir tą žinantis, pusiau kompiuterinis video šlamšto triumfas.

7/10

Jei dar neteko girdėt apie šitą filmuką, treileris tikrai iškalbingas ir turėtų padėti apsispresti ar patinka jums tokie dalykai ir ar reiktų su šituo prasidėti.



O kad būtų aiškiau apie kokius jausmus ir atmosferą šneku, siūlau pasiklausyti grupės Power Glove, neseniai atradau, gėris.


2 comments:

-kiras- said...

jo šito tai soundtreką jau prasukau ne kartelį, bet kas čia yra tai taip ir nesuprantu iki galo :D čia žaidimas ant PC?
thanx

ZeaLot said...

Jo, stand alone žaidimas PC/X360/PS3 platformoms, tik pagamintas senųjų retro geimų dvasia. Linkomanijoj mėtos. Labai smagu, kad galima įsijungti ir afigienai padarytą rusų įgarsinimą. Tiesa, geimas reiklokas resursams, bet pabandyti būtina