☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/04/23

V/H/S

Temperatūra neketina manęs paleisti, tad aš toliau žiūrinėju filmukus. Dar vienas gana malonus siurprizas, - praeitų metų (ir beje jau tęsinio susilaukęs) - V/H/S. Retesnis pavyzdys, kai pseudodokumentika veikia gerai, o ne užknisa. Šį kart gal reikėtų vadinti tai namų vaizdelių kompiliacija, nes iš esmės tai kažkas tokio.

Burelis ne itin geros reputacijos jaunuolių įsirauna į namus pas kažkokį senį. Senis smirsta numiręs ant fotelio, o jo rūsyje - vaizdajuoščių lobynas. Po vieną vyrukai imasi žiūrėti, kas gi ten per vaizdeliai įrašyti - su jais žiūrime ir mes, taip pateikiamas trumpesnių filmų rinkinio sumanymas. Šios vaizdajuostės tai neilgos "pasakaitės iš rūsio" fiksuotos namų salygom. Tikėjausi, kad vėl bus koks psychas, kuris ką nors kankins, bet kaip gaivus oro gūsis čia įmesta gero paranormalo.

Vienos istorjėlės labiau vaikiškos, kitos žiauriai krūtos, išvis atrodo penkios, plius ta, kuri vyksta name "realiu laiku", tai gal šešios. Nepasakosiu apie ką jos, nes netikėtumas čia vienas svarbesnių faktorių, bet paliestas daugiau nei vienas horror aspektas ;) Nesistebiu, kad jau yra ir tęsinys, vaizduotei ribų daug, kompileišionas geras ir nors vieni siužetai stipresni už kai kuriuos kitus, - visumoj gaunasi dar viena gera horror anthologija. Jei kas matė, - labai noriu pasidalinti, man labiausiai patiko pirma ir paskutinė... o jum?

8/10


1 comment:

Anonymous said...

Neseniai peržiūrėjau - nustebino gerąja prasme. Ir taip, pritariu Kirui - paskutinė dalis superinė. 6/10 kaip filmas, 8,5/10 - kaip siaubo filmas :) Tiesiog būdavo nuobodokos pačios įžangos į kiekvieną istoriją. Nors paskui, prasidedant siaubams, nustebindavo, nes kažkaip gaudavai tai, ko nelabai tikiesi. Aišku, išskyrus pirmąjį segmentą, kur jau buvo aišku, jog kažkas su ta išverstake mergina yra negerai ir kad ji tenai pradės išsidirbinėt :D