☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/02/16

WRONG

Absurdas tęsiasi ir Rubber režisierius vis dar galvoja, kad yra Davidas Lynchas, tačiau taip nėra. Naujas jo filmukas Wrong, vėl gi yra įnoringas menas, labai trokštantis būti kažkuo mandru, tiesa turiu pripažinti, šį kart jau daug geriau viskas einasi ir bent pirma valanda filmo tikrai yra labai smagi ir originali. Gaisrininkas šika prie degančio namo, išmuša septinta valanda šešiasdešimt minučių. Pagrindinis veikėjas nubunda ir supranta, kad dingo jo mylimas šuo. Viskas yra 'wrong'.

Nuo čia mus seka virtinė tikrai šmaikščių, neadekvačių ir idiotiškų dialogų. Kartais atrodo, kad tai kažkas ką gyvenime norėtume pasakyti, tačiau nutylime, o kartais atrodo, kad šnekama bet kas, bilia tik, kad šnekėti bet ką. Ir nors labai norėčiau, šito jausmo vistiek nepavyksta atsikratyti visą filmą. Kokia idėja - užčiuopti negaliu, gal esu per durnas, sukeltos emocijos šį kart tikrai įvairios ir gal net daugiau pozityvios (po Rubber buvau labai suerzintas).

Galiausiai prieiname finalą ir sunku pasakyti ar čia kažkokia gerai apgalvota, haliucinogenais užturbinta schema ar čia tiesiog lengvai išsisukta viską sumetus į krūvą bet kaip, vien tam, kad būtų 'crazy'. Smagi nesamonė, tačiau vistiek tuščia ir beprasmė man atrodo. Kad parodyčiau jog taip nesakau vien dėl to, kad esu apsisnargialvęs snobas, palyginimui siūlyčiau Holy Motors. Na, o šito eksperimento vėl gi nerekomenduočiau. Jei jau darai beprotystę, daryk iki galo, arba įdėk kažkokį jausmą, pamatų vieton. Žiūrėti į krūvą nesamonių, vien dėl to, kad būtų nesamonė aš nenoriu ir neturiu kada norėti.

5/10

1 comment:

Anonymous said...

o, reik būtinai pažėt šitą, nes 'rubber' tai visai patiko ir negalvoju, kad ten viskas 'no reason', gal aš ir ne taip supratau, bet man tai ten ta padanga, tai ale kaip visi holivudiniai lateksiniai antgamtiniai herojai (visokie betmenai, spidermenai ir kt..), juos šaudo, sprogdina, muša, bet blet užmušti niekaip neišeina ir po to gale rodo, kad daug tų padangų rieda Holivudo link. Nu ir dar apie mases, kurios į tuos filmus eina, kaip negali jie pusantros valandos pasėdėt neėdę, blet toks alkis pradeda kankint būtent kino salėj..,traškina visokius sušiktus, prakaitu dvokiančius popkornus, ale prieš filmą normaliai pavalgyt tai jau negalima..:D
Nu čia jei šioks toks spoileris gavos, nemačiusiems, tai ištrink, juolab, kad čia ne apie 'wrong'..;)