☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/02/01

DEATHWATCH

Sujungiamos dvi aršios ir mylimos temos: karas ir siaubas. Karas jau pats savaime yra tyras siaubas, tačiau čia įjungiamas tikras horroro 'mode'as' karo kontekste, kažkas panašaus kaip Outposte. Dievaži tikrai nepagalvočiau, kad čia Silent Hill: Revelation režisieriaus filmas. Ironiška gana, kad kątik išdėjau tą nelaimę į šuns dienas ir sakiau, kad nieko bendro nenoriu turėti su šitais kūrėjais ir visai nežinodamas, su didžiausiu malonumu, praryjau kitą, debiutinį, senesnį, 2002-ųjų jo filmą.

Ir prieš save kiek susigėdau ir tik dar labiau norisi paklausti "kodėl, seni?", nes Deathwatch - tikrai jėgovas filmas. 1917, Fronto purvas, nesiliaujantis lietus, pūvantys lavonai. Būrelis britų kareivių užima vokiečių įtvirtinimus ir nusprendžia juose apsistoti, tačiau tenai gyvena kažkas blogo, kažkokia piktoji dvasia, košmaras, terorizuojantis vargšus kareivukus psichologiškai ir galiausiai apsėdantis juos pačius, priverčiantis atsukti ginklą į draugą.

Su kukliu biudžetu, bet labai stipriai padaryta. Skauda tiek nuo to karo, tiek nuo šalčio, lietaus ir nuovargio, tiek ir nuo nelabojo apsėdusio šitą nelemtą vietą. Galima būtų išskirti kažkokį subžanrą: "vietos teroras", kuomet pagrindinis blogietis yra pati veiksmo vieta, panašiai kaip kokioj Sferoj. Labai vykęs ir įtraukiantis miksas, gaila, kad su SH taip susimovė vyrutis, sunku man išreikšti jam pagarbą, nors už Deathwatch būtų verta. Tamsus, šlapias ir įsimenantis berniukiškas siaubas. Good stuff

8/10



1 comment:

Unknown said...

norėčiau parekomenduot ,,The ABC's of death''. būtų įdomi jūsų nuomonė. man tai žiauriai patiko.