☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/02/15

IN TIME

Šito sci-fi 'grynuolio' treilerį teko matyti ir ankščiau, tuomet nusižvengiau ir pamiršau, kad toks yra, deja dabar susiklosčiuosimis salygomis, teko jį prisiminti. Aišku tik įsitikinau, kad treileris nemelavo,  Justinas Timberleikas nėra geras aktorius ir mėgtini iš jo padaryti bad-ass personažą buvo tikrai bloga mintis. Visą laik atrodo, kad jis užsimes savo skribelytę ir tuoj užplėš kokią pyderastišką gaidelę. Grubiai ir nepagrįstai jo kompanijon įmesta seksuali moteriškė niekuo negelbsti, veikiau gal net trukdo.

Ateitis, (*gulp*) žmonės tegyvena 25-is metus. 26-i būna paskutiniai, tačiau juos galima pratęsti kiek nori, jei tik turi pinigų, reiškias niekada nesensti. Pinigai - tai laikas (labai įžvalgu), visuomenė suskirstyta į labai kontrastingus sluoksnius, turtingieji - gyvenantys visą amžinybę ir vargšai, mėginantys ištraukti bent iki kitos dienos ar dar bent pusvalandį. Turtingieji atsiriboję atskiram saugiam rajone, - naująjame Grynviče, rajonai atskirti pasienio punktais, - laiko zonomis :) Gal ir smagi idėja, bet išpildyta tikrai ne kaip.

Net jei ir apsimestume, kad Timberleikas nebado mums akių, veiksmas išjuoktinas. Moteriškas personažas leidžiasi su juo į kelionę praktiškai be jokios priežasties, visą gyvenimą praleidusi turtingųjų sluoksnyje ji užsimano kelti revoliuciją per keletą minučių, vien sužinojusi, kad pasaulyje būna ir neteisybė. Matyt ją labai paveikė Timberleiko feromonai, bet mum per ekraną jų nesijaučia, dvelkia nebent bullshitu. Kad Timberleikui būtų dėl ko ant valdžios pykti, pradžioje labai dramatiškai miršta jo mama (LOL), vėliau jis sužino TIESĄ. Ta teisa skamba štai taip (laikykitės): valdžia jums meluoja, o turtingieji yra daugiausiai nesąžiningi žmonės. To pakankta įsiutinti Džastina, jis leidžiasi į misiją nugriauti šitą korumpuotą sistemą.

Tą padaryti irgi beje nėra labai sunku, revoliucijai tiesiog užtenka paimti sunkvežimį ir įvažiuoti į banką kiaurai sieną. Atsiprašau, kad paspoilinau biški, bet nežinau kaip kitaip perteikti siužeto infantilumą. Nesuprantu ką tokiam debilų feste veikia Cilian Murphy, matyt nelabai suprato kas čia bus galutiniam rezultate. Tokie filmai iš esmės daro gėdą mokslinei fantastikai, bet manau uždirbs nemažai pinigų iš didžiosios dalies holivudinio kino žiūrovų, kurie kaip ir šiaip didžioji dalis žmonių populiacijos yra tiesiog kvaili. Taigi filmas labai blogas, bet manęs savo blogumu nenustebino, nebent naivumu. Galu gale vėl gi, jei visiškai išjungti smegenis - iki galo išžiūrimas ir gal net visai įdomus šūdas. Tad būsiu sąžiningas - 3/10, tačiau suaugusiam žmogui, jokioj sveiko proto būsenoj nerekomenduoju.



No comments: