☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/06/02

PIGGY

Visiškai šviežias anglų trileris / siaubo drama, įtraukiantis, bet šiaip jau labai sunkus filmas. Vėlgi lėto veiksmo, tamsių nuotaikų užtaisas, su draugais prie alaus nelabai tinkamas.
Tai niūri keršto istorija, po apsistumdymo bare pacanai subado pagrindinio veikėjo brolį. Po tragedijos šio gyvenime pasirodo naujas personažas, Piggy, kuris jam padeda vieną po kito sumedžioti skriaudikus. Smurtas gimdo smurta, daug malonių emocijų tos žudynės neatneša.

Žmogžudystės baisios ir visai nesmagios stebėti, priminė neseniai matytus Snowtown ar Kill List, žodžiu tamsią temą filmas gvildena. Tamsi tema kokybiškai narpliojama, kinas su biudžetu, viską, bet po peržiūros klausiu savęs: kam šito reikėjo? Ką čia man norėjo pasakyti? Istorija tikrai nėra kažkuo ypatinga, matytas jau tas kerštas, nežinau ar čia turėjo man patikti jų nuožmumas ar pasibaisėjimą sukelti. Filmas neblogas, bet kažkaip nepaliko jokios žinutės man, tad daugiau nieko apie jį ir negaliu pasakyt. Nebent žinutė - ta beprasmybė ir tuštuma, kurią jaučiu. Reiškiu deramą pagarbą perteiktam Henriškam niūrumui, bet šiaip jau vargu ar labai rekomenduočiau.

6/10

No comments: