☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/06/07

ANGEL HEART

Šitam filmui Pink Floidų Sienos režisieriaus filmui metų - kaip ir man, o rekomendaciją gavau, kaip pachmo gydimui skirtą žiurinį. Dėl to atsakyti negaliu, nes žiūrėdamas vėl išgėriau, bet ne apie girtuoklystę čia. Iš tikro šitą amerikonų filmą pavadinčiau labiau detektyvine Jacobs Ladder versija. Tame jau slypi kažkoks spoileris, bet velniai nematė, beldžia man ta panašumo mintis į galinį įėjimą nors tu ką.

Tik jei Jaccobs Ladder velnių ir tamsos kupinas siaubo filmas, čia susidūrimas su demonu subtilesnis, erotiškesnis, holivudiškesnis. Ką jau sako headlaineriai - Rurkė ir De Niro. Tiesa Roberto kiek pritrūko ekrane, pagrindinį Max Payno vaidmenį atlieka Rurkė. Jis - samdomas detektyvas ir jį įdarbina nemalonus senis, ilgais, bobiškais nagais. Rurkės personažas turi surasti karo sužalotą, o dabar be žinios dingusį ir pėdsakus išmėčiusį žmogų. Tik prasidėjus tyrimui viskas pamažėle grimzta po velnių, žmonės pradeda mirti.

Spėkit kur tai veda, man pradėjo dašusti jau maždaug ties viduriu, kas nėra labai gerai, tačiau gal tokių twistinių filmų dar nebuvo tiek prikurta tada, devintam dešimtmety, kiek dabar jau jų mum per gerklę prigrūsta. Be to, čia - romano ekranizacija, o su jomis visada kiek kitaip, to žinoma akyse matęs nesu, tad ir pakomentuot neišeina. Filmas tamsus, aidi daug saksofono muzikos. Niūrus, horroravi epizodai tikrai deliverina ir džiugina širdį, bet ne kartą esu sakęs, kad detektyvai - ne mano arklys. Ir čia būsiu priverstas numušti baliuką, Angel Heart - labiau pintas detektyvas ir pažiūrėjęs į imdb vertinimą, sakyčiau gal net pervertintas. Giliai strigo tas žemyn garmančio lifto vaizdinys, bet nuoširdžiai kalbant, man nėra superinis seansas.

6/10

Visos treilerio versijos youtube kažkodėl diseiblintos nuo perpostinimo, tad turėsit spausti nuorodą.

3 comments:

Gordo said...

o man nesveikai patiko.
dar grazus Rourke ir talentas- deNiro.
You will burn for this, Angel..
Fantastika.

human garbage said...

superinis atmosferinis filmas. Atsimenu kažkada vaikystėje teko jį žiūrėti per lenkišką TV kanalą ir nors lenkiškai moku minimaliai, bet filmui tai visai nemaišė:)Užbūrė operatoriaus darbas, dėl kurio šalia de Niro ir Rourkes atsirado ir trečias pagrindinis veikėjas - Naujasis Orleanas. Jaučiu, kad šitaip pavaizduoto šito legendinio miesto nemačiau jokiame filme. Nesibaigiantis lietus, erotiškas, bet bauginantis, kvėpuojantis džiazu ir judantis trūkčiojančiu woodoo ritmu, vis smarkiau ir smarkiau kraujuojantis miestas...Idealus prieangis į pragarą. Ir jei pagauni šitą vaibą, tai pats siužetas ima atrodyti tik pretekstas, kad galėtum panirti į šitą hipnotizuojantį reginį.

deathblow said...

labai patiko.