☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/05/18

DREAM HOME

2010-ųjų Honk Kongo Svajonių Namai pilna jėga nuspiria atgal į aršiausius Azijos ekstrymus. Tikras gaivos gurkšnis šitas tobulas kinas su siaubu, drama ir gal tamsiu humoru. Susuktas subtiliai ir nepriekaištingai, filmas tėkšteli tokių, tiesiogine prasme, kvapą atimančių žudimo scenų, kokių jau senokai neteko matyti. Dūsti kartu su aukom, kurios galuojasi ilgai ir esi priverstas stebėti visą tą agoniją iki tokio lygio kol siaubą ima keisti juokas.

Tačiau nors tas nežmoniškas žiaurumas ir bus tai, kas uždirbo šitam filmui vardą, visgi turiu pabrėžti, kad ne vien tuo jis varomas. Žudynių siaubai perpinti su intriguojančia drama ir nuoširdžiu pasakojimu. Tas jaumas, kai kažko taip nori, bet negali turėti manau pažįstamas visiem, na bent man tai tikrai. Tad nors herojė ir elgiasi kaip paskutinė psychė (akivaizdu jog tokia ir yra), tačiau kažkaip sunku jai nesimpatizuoti, kas vėliau stebint jos veiksmus verčia žiūrovą jaustis dar labiau sumišus.

Tai kas gi čia darosi? Honk Konge nesveikai užkilus nekilnojamo turto kaina. Mūsų herojė trūks plyš nori nusipirkti butą su vaizdu į jūrą, tokį, kaip kad turėjo vaikystėje, kol jų iš ten negražiai neiškraustė. Butas dabar visai ne jos kišenei, tiesą sakant su jos callcentrine alga turbūt ir viso gyvenimo neužtektu paskolai užmokėti. Bet karti realybė šiai moterėlei - ne kliūtis siekti savo svajonių ir ji pasirinks itin idomų (mums) būdą siekti savo žvaigždžių. Aš tarkime labai noriu keliauti toli toli, pamatyti egzotiškus kraštus. Pinigų tam irgi neturiu, gal pavyktu sugalvoti kažką panašaus? ;)

Pažiūrėkite kaip reikia siekti savo tikslų. Na, o jei rimtai tai tikrai idomus ir sarkastiškas požiūris į šiuolaikinio materializmo sujauktą protą. Geras smūgis į papilvę ir aršesnių vaizdelių mačiusiems. O smagiausia, kad įsiurbia net ir antraplaniai nereikšmingi dialogai. Išprotėjusi ta Azija ir nuostabi.
Su meile 9/10



1 comment:

Gordo said...
This comment has been removed by the author.