☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/05/17

ADAM CHAPLIN

Šiandien turiu išeiginę, išlaikiau vairavimo teorijos egzaminą, tad nutariau sau padovanoti siaubo filmą. Paskaičiau Slasherio recenziją siaubas.lt tinklapyje ir iš esmės kažko naujo nepasakysiu, norėtusi tik paantrinti ir sutikti. Pavadinimas tikrai nekvepia goru, nuotaika tikrai keisto sapno ir filmas tikrai turi kažką labai savito. Taigi viskas kas parašyta - gryna tiesa.

Senokai jau mačiau gerą, grynai ant goro ištrauktą filmą rimtam kontekste. Kažkaip dažniau pastaruoju metu pasitaiko Japoniški kraujais sprogstanys humorai, kurie veikiau įvardintini kaip juodosios ar absurdo komedijos nei siaubiakai. Adam Chaplin irgi turi tokią siurrealistiškai piktdžiugišką gaidelę, bet jis labiau nusveria kažkokios keistos, Itališkos tamsos naudai.

Pasišventusiems goreriams tikrai sueis išdarkyti snukiai, personažai irgi idomūs tokie. Efektai kraupoki ne tik raudonos spalvos kiekiu, o ir skaudžia išmone: kiek gali nemirti ant strypo pasmeigtas ir degantis žmogus? Galui kažkoks nekromantiškas kone apokaliptinis vaizdinys, na žodžiu superinis sapnas su kibirais kraujo ir atvėpusiais išsigimėlių žandikauliais. Bravo debiutas režisieriaus, ne kasdien tokių pamatai.
9/10

No comments: