☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/05/06

THEATRE BIZARRE

Siaubo filmas man šiomis dienomis - tikras skanėstas, desertas, kurio negaliu sau leisti kasdien, tad kai pagaliau atsiranda proga, labai gera pamatyti kažką tokio, kaip šis keistasis teatras. Tai dar viena trumpų siaubo istorijų kompiliacija. Šį kart beveik jokio humoro, tik skausmingos, metaforiškos ir tikrai keistos siaubo pasakos.

Apie bendrą tokių rinkinių prasmę jau rašiau ne kartą, tad apie tai neišsiplėsiu, tik šį norėčiau išskirti kaip vykusį rimtą variantą, per visas skirtingas istorijas išlaikantį tą patį liguistą, keistą pojūtį. Kartais gal net labai keista, tačiau visąlaik tikrai idomu. Vieni vardai pažįstami geriau, kiti girdimi pirmą kart, na bet visumoj tortas kuo puikiausias, tad dabar bent po sakinį apie ingredientus.

Pradžioje kažko įbauginta panelė atslenka į apleistą teatrą. Keistenybių teatras tai vieta, kur medinuko judesių traukomas baugus senis pradeda pasakoti visas šias pasakėčias. Jų bus šešios.
Pirmoji galbūt paprasčiausia, bet gerai tinka įvadui. Amerikonų porelė keliauja po prancūziją, čia sutinka seną raganą, kuri vėliau vyriški pavilioja, užsiundo juos varlėmis ir kažkokiu varlių karaliumi iš nekronomikono.

Antra istorija 'Aš tave myliu' tai sudėtingas, sudėtingas poros santykių aiškinimasis, kuris vėliau netikėtai virsta kruvinu košmaru. O gal toks buvo nuo pat pradžių? Trečias pasakojimas tai paties Tomo Savinio skausminga istorija apie vyro ir jo žmonos pašlijusius sanytkius, sprendžiamus sapnuose. Nupjauta varpa pusryčiams ar nukirpti akių vokai vakarienei, jau čia jum rinktis. Po kiekvieno segmento vis grįžtame į salę, kur medinis senis trumpai kažką pafilosofuoja.

Ketvirtoji istorija - draminė, siaubas čia grynai gyvenimiškas. Ji turbūt ramiausia ir taikiausia, bet man kone labiausiai ir patiko. Privertė susimastyti ir maloniai užbūrė, nors tema ir labai tamsi. Stipru. Penktoji - Karimo Hussaino išmislas apie tai, kad jei nužudai žmogų ir kai jam pro akis prabėginėja gyvenimas, išsiurbi jo akį su švirkštu, susileisdamas turinį sau į obuolį, pergyveni viską ką gyveno tas žmogelis. Ir paskutinė istorija, tikras bizaras, su maisto fetišu ir ištėkštom žarnytėm. Nežinau net kaip paaiškinti, bet žmona sakė, kad labai estetiška :)

Žodžiu toks derinys keistenybių. Pakrypęs, po truputi iš skirtingų pasaulio šalių, kiek kitokių skonių, skirtingų, bet tamsių protų, kuriuos vienija meilė siaubui. Vienokiam ar kitokiam. Bet kokiu atveju šaunus dalykas, vertas tamsiojo meno mėgėjų dėmesio. Kaži ar ta pasikartojanti santykių aiškinimosi tematika samoningai čia ar netyčiom?
 8/10

No comments: