☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2011/08/11

RUBBER

Keletas rekomendacijų ir naujas, meniškasis Rubber / Guma. Nenoriu būt bjaurus, stengiaus mėgti ši filmą su visu jo keistumu, tačiau visgi įspūdžiai blogi. Ta pseudo-neįdėja, apie tai, kaip filmuose viskas vyksta be priežasties mano galva - šlamštas.

Kažkas filmuose neva vyksta be priežasties ir šis filmas tai duoklė tam bepriežastingumui: iš smėlio pakyla gyva padanga ir nurieda. Pakeliui sutiktus objektus ji ima sprogdinti telekinezės pagalba. Galiausiai ji pririeda ir gyvus padarus. Pradžioje tai tik triušis ar balandis, vėliau pasitaiko ir žmonių.

Tam kas vyksta žinoma ir nėra jokios priežasties, tačiau jų absurdo spektaklio pavaizdavimas kažkoks bukai dirbtinis. Nėra paties absurdo pojūčio, yra tik erzinančio ir pretenzingo šiuolaikinio meno pojūtis. Kol galiausiai iš beprasmybės parodijos imi justi tikrą, šlykščią ir prieš tavo akis vykstančią beprasmybę. Jei tai prikolas, tuomet neišbaigtas ar nepavykęs. Arba gera idėja atsidūrė nevykėlių rankose arba šūdiną įdėją bandė gelbėt zjbs kūrėjai. Linkęs esu prie pirmojo.

Kad ir koks tai būtų "prikolas", vien dėl to, kad nesamonė, išvadas darau iš to, kad man buvo tiesiog neidomu. Ok, padanga rieda ir sprogdina galvas, pirmas dešim minučiu imi tikėtis įvairių keistenybių, tačiau deja čia tik tiek ir tėra. Poroj vietų nusižvengiau aišku, tačiau net ir labai neilga trukmė filmo, sugebėjo prailgt. Labiausiai pyktį kelia tai, kad iš savo absurdo jie mėgino perteikt kažkokią "koncepciją"... "No reason". Mano šikna tai no reason. O šita padanga tai man primena kokybišką šitkorą. Visi turėtų suprasti kaip blogai tai yra.

Galiausiai gera pastaba vieno recenzento iš imdb:
"...gerai, gal ateivis iš ET ir yra rudas be priežasties, tačiau kam sakyti, kad Texas Chain Saw Massacre nieks neina į tualetą, jeigu filmas blet net ir prasideda nuo to, kaip autobusiukas sustoja, nes invalidui Franklinui reikia nusimyžti!! Prieš pezėdami apie filmus, galėjote nors pasivarginti juos pažiūrėti!"

Žodžiu pretenzingas šmc šūdas apie padangą, kuris nori būti trenktas taip pat, kaip Fredas Durstas nori būti juodas. Not recommended. 3/10




2 comments:

KKK said...

Norėjau paklaust, Gal tamsta žinai tokį prancūzų (berots) siaubiaką, kuriame vystoma idėja apie žudikę fūrą. Kažkada mačiau trailer'į, vis galvojau pažiūrėt, bet taip ir neprisiruošiau, o pavadinimo neįsidėmėjau. Bandžiau googlint, bet veltui. Kiek pamenu iš trailer'io - fūrą vairuoja keistas senis, kuris paima tranzuoti jaunuolius, kurių mašina subyrėjusi. Tada prasideda skerdynės. Buvo DAUG kraujo. Tai vat, gal teko ką nors girdėti?

-kiras- said...

Nu ne kažkaip nesugalvoju :)
Bet galiu rekomenduot MAXIMUM OVERDRIVE ir CHRISTINE į temą