☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2011/01/04

DEADFALL TRAIL

Atgal prie blogo kino mane atnešė - eksperimento būdu atrastas Deadfall Trail, ganėtinai keistas 2009-ųjų mažabiudžetis filmas. Tikrai prastas, todėl gana drąsiai dedu jį prie -blogo kino- kategorijos, bet, nors ir keistai tai skamba, sakau tai - gerąja prasme. Visam filme iš esmės tėra trys aktoriai, viskas ką jie daro tai valkiojasi po mišką (vietomis, net imu išsigalvoti pokštelius apie homoseksualumą). Pradžioje jie leidžiasi į žygį, be jokių atsargų, veikiausiai nori save išmėginti ar gal ir kažkas giliau po tuo slepiasi, nesupratau.
Dabar įsivaizduokite, jog įprastinis "reikalai garma blogyn" scenarijus yra laiptukų pavidalo: kuo žemiau laiptukais lipi, tuo istorija liūdnėja. Čia gi atrodo, kad kai kurių laiptukų trūksta, kiti didesni/mažesni už kitus, kažkur palikta skylė, arba vietoj poros laiptelių palikta tik nuožulni pakalnė. Velniai žino kodėl, bet nors ir paprastoj aplinkoj istorija čia tokia vat netvarkinga ir tas sukelia gana įdomų keistumo pojūti. Nežinia ar čia kažkas užmanyto specialiai ar kūrėjai tiesiog susimovė. Aktoriai matosi tikrai stengėsi ir vaidino neblogai... Bet veikėjų veiksmai neatitinka situacijos, laikas praleistas miške vargiai adekvatus tam kas vyksta ir tam ką jie daro, ilgaainiui tampa tiesiog panašu į atsitiktines blevyzgas. Tačiau nors ir trumpai tepažiūrėjęs susivokiau, kad šitas filmas gana idiotiškas, kažkas visvien traukė jį žiūrėti ir pabaigti. Taigi ir likau pasimetęs. Ką aš čia pamačiau? Kodėl aš jį visą išžiūrėjau? Kas čia išvis įvyko? Ar man patiko? - Nežinau. Tuo ir įdomus tas keistas kinas. O gal turėčiau sakyti tiesiog - prastas? Paliko įdomų įspūdį išties, gana įstrigo ir pabaiga. Kiekvienas kas sakys, kad šitas filmas - šūdas ir laiko gaišimas, bus teisus. Aš irgi galėčiau tam paantrinti. Tačiau vien tai pasakyti, nebūtų visai teisinga... Palyginimui gal sakyčiau, kad čia vienas iš tų įdomesnių šūdų, pavyzdžiui kaip tas, kuris nepalieka ant popieriaus jokios žymės?
Taip pat norisi klausti savęs, kas labiau apsvaigęs nuo narkotikų, ar kūrėjai statę šį filmą, ar aš, jį žiūrėjęs? Sutrikau
4/10 ? ??? ??????



1 comment:

Anonymous said...

"great job they showed the whole movie content in the trailer" :DDD