☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2011/01/07

5 PRANG a.k.a. PHOBIA 2

2009-ų metų, taigi, gana naujas, Tailandeičių siaubo istorijų rinkinys 5 Prang, panašios antologijos 4bia tęsinys. Kaip ir niekuo nesusijęs, bet tie patys kūrėjai (ar bent dalis jų) ir ta pati esmė - kokybiški, trumpametražiai siaubo pasakojimai sujungti į vieną, bendrą patyrimą. Šį kart ne keturi, bet penki. Yra originalių sprendimų, yra ir banalių, prabėgo smagiai ir greit, nors per daug nestebino, tačiau visąlaik išlaikė įtampą ir virpuliuką. Yra dramatiškų momentų, yra kraupokų vietų, nieko perdėm baisaus. Pabaigoje mus palepina ir komedijos elementais, kas nežinau ar man labai patiko, bet drįsčiau teigti, buvo visai tinkama. Jei idomu pasispoilinti, trumpai apie kiekvieną istoriją:
1) Berniukas paliekamas mamos, vienuolyne, kuriame vaidenasi. Ši turi gan dramatišką nuotaiką, man labai patiko keli netikėti sprendimai.
2) Sužeistas paauglys paguldomas į palatą su merdėjančiu seniu. Nelabai jauku.
3) Greitai bėgionatys ir kraujais besispjaudantys zombiai! O, taip!
4) Moteriškė superka daužtus automobilius ir parduoda, kaip naujus, su neramiomis dūšiomis viduje.
5) Jaunimas filmuoja siaubiaką, apie vaiduoklius, bet regis vienas jų iš tikro negyvas? Šita daugiausiai komedijinė, tarsi protinga žanro saviparodija, bet ar labai jos čia reikėjo?
Geras, gaivus, nors ir ne auksinis azijietiško horroro seansas po šiokios tokios pertraukos. Trumpos ir savo dvasią turinčios istorijos, nepabosta, laiko. Puikiai pasitarnauja, kaip iš ekrano pasakojamos stovyklinės siaubo pasakaitės. 8/10


1 comment:

Egle said...

Man ir 4bia ir šitas labai labai patiko, tuose trumpuose fiomukuose iš tikrųjų tiek gyvenimiškos išminties įdėta. Gaila neturiu su kuo daugiau apie juos pasikalbėt :))