☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2009/05/08

HOUSE 3: The horror show

Trečiasis HOUSE [1; 2] filmas, kurio pavyko net originalų dvd įkirsti (pasigyriau). Visi trys House filmai yra labai kieti (ketvirtojo seansas - dar priešaky) ir kas man labai patinka, kad jie nėra susiję. Visi jie kaip atskiri filmai, su kitokiu priėjimu prie istorijos, kitokia nuotaika ir t.t. Praktiškai nesusiję filmai, kuriuos riša tik bendras pavadinimas. Na ir žinoma šioks toks namo vaidmuo istorijoje. Pirmi du House buvo gan juokingi, šitas gi - nė kiek, visiškai rimtas siaubekas, vietomis net smarkiai nemalonus ir truputi baugokas. Šis trečiosios dalies skirtingumas nuo pirmų dviejų priminė man Return of the living dead 3 atvejį, nors patį filmą labiau galima prilyginti Nightmare on elm street filmams apie sapnuose siautėjantį legendinį Fredį Kriugerį. Tiesą sakant house 3 sudarė man tokį įspūdį, kad tai galėtų būti viena iš Nightmare on elm street dalių veikiau nei House. Ir jei taip būtų - ji būtų visai neprasta :) Dabar imdb užmačiau tokį komentarą, kad čia prasčiausia House dalis. Na gi visiškai nesutinku. Mano akyse šitas House serialo vaizdas vis gerėja ir su malonumu looking forwardinu į ketvirtąją dalį. Duota 4/10 wtf? Sakyčiau 9/10 :) Na bet juk mūsų - "siaubo estetų" skonis iškrypes. Istorija kietai sukalta, nuolat išlaikomas dėmesys, siautėja ne šiaip kažkoks blogis, o yra blogiukas su veidu, beje labai įspūdingu (pamenu tą bičą iš kažkur. Bet iš kur???) ir vaidina mano mylimas Lance'as Henriksen'as. Ar gi gali būti blogai? Tik ne true old skūlinio horroro aistruoliams!

4 comments:

getsbis said...

tai vat matai, kai žmogus, ne itin mėgstantis siaubo žanrą, pažiūri siaubo filmą, iškart vertina pagal savo nuotaiką, kriterijus. o kiekvieną filmą reikia vertint jo žanre. todėl beveik visų siaubiakų reitingai (kad ir imdb) yra maži. man, pvz, atrodo, Texas Chainsaw 1974 yra pure 10/10, o vidurkis 7,5. kitaip jis atsidurtų geriausių šimtuke, o tai, na, nežinau. su horroru yra kebloka ;)

neocermus said...

Sveiki kirai, gal padėsi:) Bandau iš atminties atkapstyti du filmus siaubo, bet niekaip nepavyksta. Vieną jų mačiau būdamas gal šešių metų. Kitą - jau ūgtelėjęs:)Prisimenu po vieną epizodą:
1. Kažkokia laboratorija. Kažkokie mokslininkai. Ant operacinio stalo guli žmogus. O jam iš nugaros išaugęs siaubingas gyvis. Ta prasme, tas gyvis yra suaugęs su ta nugara, lyg vienas kūnas. Tik jis sugeba atsilenkti:))
2. Kažkokia niūri psichiatrijos ligoninė. Prižiūrėtoja sau ramiai drožia pieštukas.. Ir tada į jos kabinetą įsiveržia psichai ir su tais pieštukais perduria gerklę:)
Žodžiu, jei turi kažkokių minčių, parašyk. Būsiu dėkingas

-kiras- said...

antras tai skamba kaip HOUSE ON THE HAUNTED HILL (1999) http://www.imdb.com/title/tt0185371/ , pradžioje lyg ir buvo tokia scena
o pirmo tai nežinau. Parašyk čia http://www.siaubas.lt/forumas/viewtopic.php?t=531&start=150 čia tokia tema kurie ieško filmų pagal epizodus atminty, kaip tu. Manau maniakai atras kas čia per dalykas

neocermus said...

Dėkui Kirai.