☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2009/05/29

NEEDFUL THINGS

1993-iais metais pasirodžiusi Styveno Kingo knygos ekranizacija - "Reikalingi daiktai". Vėlgi daug nėra ką pasakoti, su Kingo kūryba daugiau-mažiau pažįstamas kiekvienas ir nors ir šūdo Kingas yra prirašęs, bet dauguma jo filmų yra geri, idomūs ir savotiški. Šis - ne tik ne išimtis, bet sakyčiau itin gerai pastatytas, tiesa su knyga negaliu lygint, bo neskaičiau. Bet su filmu labai smagiai praleidau laiką, puikiai įtraukia, visąlaik išlaiko dėmesį buvo ir įtemptų vietelių, o buvo ir iš ko nuoširdžiai pažvengti. Ir ta Kingiška atmosfera labai gerai jaučiasi. Istorija truputi panaši į Storm of the century, - į ramų miestuką atvyksta paslaptingas naujakurys ir įkuria parduotuvėlę "Reikalingi daiktai", kurioje gali gaut visko ko trokšti, tačiau po to turi gražint skolą įvairiais darbeliais. Didelių paslapčių čia nieks nekuria, viskas daugmaž aišku nuo pat pradžių, kaip būdinga Kingui - truputi vaikiška, bet žiūrėt visvien labai smagu ir malonu. 9/10

2 comments:

redvirus said...

Šiaip visi S.Kingo kūriniai, kurių veiksmas vyksta jo išgalvotame "Castle Rock" miestelyje yra tikrai neblogi(geriausi turbūt būtų The Dead Zone, Cujo, The Dark Half ir tas pats Needful Things). Kaikurie veikėjai netgi dalyvauja keletoje istorijų, pavyzdžiui tas šerifas iš Needful Things. Turiu keistą prioritetą būtent tam miesteliui :) Gaila, kad šioje paskutinėje istorijoje jį kaip reikiant sumalė :) O knyga tai viena iš tų gerųjų.

Anonymous said...

Knyga is geruju, filmas- nekas.. Nwemoka Kingo zmoniskai ekranizuot, prisiminus Gyvuleliu kapines uzeina juoko priepuolis, o knyga juk viena is geriausiu. Gal The Shining jau yra kazkas neblogo, bet tik todel, kad rezisierius zinojo, ka daro (nebutu Cubrica's)