☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2009/03/19

SAUNA

Niūrus, rimtas praeitų metų Suomių horroras. Tikrai idomus, skandinavų filmus ne kasdien žiūriu, o juo labiau siaubo. Na skandinaviškas šaltis čia puikiai jaučiasi, visas filmas tamsus toks ir nejaukus, vietomis ir pašiurpinęs šiek tiek neblogai. Istorija nukelia mus praeitin kur keli Suomiai su keliais Rusais keliauja kažkur taikiai atsižymėti teritorijų, kaip supratau. Vyrai visokio plauko, pakeliui pridaro negražių dalykų, kurie vėliau slegia jų sąžinę ir juos persekioja. Filmas toks rimtoj nuotaikoj, beveik draminis, kartais įpuolantis į siaubo momentus, kažkuo giminingus azijiečių siaubams. Po peržiūros lieka toks brandus, gražus, literatūrinis įspūdis. Trukmė nedidelė - 1h 19minučių, bet man kažkaip pasirodė pats tas, susikaupti, įsijausti, drauge su herojais šį tą išgyventi ir nespėti pajusti nuobodulio. Tikrai verta užeiti į Sauną apsiplauti nuodėmių!
P.s.: o Lietuviai pasirodo nuo seno pagarsėję kaip niekadėjai ;)
P.p.s: čia ne prie siaubo, bet prie skandinavų - vakar žiūrėjau nuostabų Norvegų filmą SVIDD NEGER. Išprotėjęs, žavingas, labai smagus, metaforiškas ir gražus. Ir soundtrekas nuostabus. Būtinai pasižiūrėkit jei tik gausit progą.

3 comments:

Anonymous said...

dekui, stengiuosi perziuret tavo aprasytus filmus, kiek iseina rast lt torrentuose

Mantishius said...

Na peržiūrėjau šį filmą. Galiu pasakyti tik tai, kad teks žiūrėti antrą kartą, nes asmeniškai aš sunkiai supratau filmą, o gal tiesiog rusų vertimas prastas buvo.

Beje, filmas dažnai vadinamas "Filth". Sunkiai ieškojau su pavadinimu sauna :)

human garbage said...

Imdb mačiau, kad kažkas šitą filmą su Tarkovskio kūryba lygino. Kadangi nesenai teko ,,Andrejų Rubliovą" pažiūrėti, tai galiu pasakyti, kad tam tikrų asociacijų tikrai iškyla.