☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/11/24

SALUTE OF THE JUGGER

Taip pat žinomas kaip "The blood of heroes" (1989).
Gan kietas filmas iš tos "ateitis - žmonių moralė sudilusi" serijos. Fantastinis veiksmo filmas, kurį dėl vienos ar kitos priežasties galima būtų palyginti su Turkey Shoot, Running Man, Death Race 2000, Waterworld, Mad Max ir panašiais.
Šioje vizijoje sutinkame burelį keliaujančių sportininkų, kurie siekia išmėginti savo jėgas elitinėje lygoje. Sportas labai grubus, lūžta kaulai, varva kraujas. Man prireikė daugiau nei pusės filmo, kad iš tiesų supraščiau taisykles todėl pradžioje buvo sunkoka sirgti už personažus tad ir žiūrėjos nuobodokai, tačiau kuo toliau - tuo buvo geriau ir filmui pasibaigus visgi noris pasakyt, kad čia jėga.
Siekiamoje lygoje dalyviai itin stiprūs ir kviesti juos į iššūkį esą tikra savižudybė, tačiau herojai žinoma įsidrąsina, o to mes visi labai laukiame. Vietomis šitas filmas kvepia martial arts, vietomis sci-fi, gan įdomus mišinukas, su savitu pasaulėliu, kuris padarytas nebrangiai, bet įtaigiai. Atmosferą sukurti pavyko todėl ir įsijausti lengva, nors pradžioje taip ir neatrodė. Šiaip man patiktų daugiau smurto, bet "tamsos" čia pakankamai. Rekomenduotina jei patiko nors vienas ar daugiau aukščiau paminėtų filmų.

No comments: