☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/01/28

DEATH RACE 2000


Čia aišku nelabai siaubo filmas, bet tikrai vertas paminėjimo šitame tinklapyje. Kažin kodėl aš ankščiau nežinojau apie šį ironišką, kupiną veiksmo, kruviną 1975-ųjų juodo humoro exploitation šedevrą su tikrai žinomais aktoriais. Jei būčiau matęs veikystėje, turbūt būčiau prisiekęs fanas iki gyvenimo galo.
2000-ieji, kaip dažnai pasitaiko mokslinėje fantastikoje - žmonija nužmogėjusi, amerikoje karaliauja itin žiauri sporto šaka - automobilių lenktynės, užmušinėjant žmones pasitaikiusius pakeliui ir taip uždirbant taškus. Baisiai primena kompiuterinį žaidimą "Carmagedon", kuri atsimenu mokykloje drausdavo žaisti, nes jis neva "skatinęs smurtą". Žinoma dėl to jį mėgdavom dar labiau ;D Geriečių ir blogiečių čia išskirti nelabai pavyksta, nes regis blogai elgtis čia visiems normalu. Tad tiesiog pasirenki sau patrauklesnį veikėją ir už jį sergi.
Labai krūtas senovinis action'as, smurtas tiek pat šokiruojantis kiek ir juokingas, nemažai patrauklių nuogų kūnų - šitam filme yra visko ko galima tikėtis iš seno, kvailoko ir labai jėgovo sci-fi actiono. Nė sekundės nenuobodžiausit, jei mėgstat veiksmą, ironiją ir juodą humorą tai tikrai būsit sužavėti. Palyginti galėčiau su "Turkey Shoot", "Running Man", "American samurai". 9.5/10

No comments: