☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2019/09/13

GODZILLA: KING OF THE MONSTERS

Štai buvo visai neblogas 40-asis tęsinys prieš penkis metus ir kažkaip tikėjausi vėl tokio pat neblogo arba dar geresnio. Tai ką čia pamačiau sunku net žodžiais apibūdinti, pasakysiu gal vienintelį dalyką, kurį supratau čia: tai kad buvo 11 iš Stranger Things.
Daugiau tai tikrai nelabai aišku ką aš čia mėginau žiūrėti, kažkokia neaiški bezdalų dešra tris valandas besipikseliuojanti iš vargiai aplinkoje besiorientuojančio režisieriaus šiknaskylės.

Veikėjai iš praeitos dalies čia lyg ir vėl dalyvauja, bet jie biški nušoko nuo proto ar kažką ir ten prikelia staiga 50 skirtingų mitinių būtybių iš playstation1 visatos ir jos ten tarpusavy drąskosi žaliame ekrane ir tada keli veikėjai iš lapo paskaito jiems užrašytą dialogą iš anksto paruoštų powerpoint skaidrių prezentacijos fone, o tada vėl išlenda kompiuterinis drakonas kažkoks ir 11 iš stranger things ten daro kažką irgi, o poto aš kažkur išėjau ir grįžau po trijų savaičių nepaspaudęs pauzės ir filmas vis dar ėjo ir nieko nepraleidau.

Ir ta mama tada sako - "ne tai čia iš tikro zjbs kad visi šitie monstrai bus" ir 11 sako "jo labai faina" tada po minutės jau nelabai jai faina ir sako "mama tu pati kaip godzila, ką tu čia darai" ir tada mama jau tokia - "blet rimtai gal čia nesąmonė biški", bet tada jau vėl expositionas eina su powerpoint prezentacija ir nebespėji net sekt kiek čia fan service pabaisų visokių lenda, tik deja matosi, kad nėra čia jokių pabaisų, o tik windows live movie maker renderis kažkoks mažesnės raiškos pisa pastoviai pikselius į kaukolę tau ir kai bandai apčiuopti nors kokią siužeto giją, tau nedelsiant užkišama gerklė kokiu nors godzilla stock sound effektu.

Norėčiau kažką konstruktyvesnio pasakyti, bet man rodos jau pasakiau čia konstruktyvesnių dalykų, nei šio filmo scenarijaus autoriai ir be to, kad manau jog tai visai adekvatus būdas kalbėt apie šitą filmą, taip pat dar šiek tiek kiša koją tai, kad realiai nieko ir neprisimenu... nes nieko ten ir nerodė. Tik 11 iš stranger things tai man atrodo buvo tikrai. Po sekundės užmirština nevykusių kompiuterinių efektų demonstracija. Nulis logikos, siužeto, širdies, smegenų... Taip blogai, kad geriau yra tiesiog net nemėginti žiūrėti šito filmo, kuris netempia net so-bad-it's-good kategorijai.
Tragiškas nusivylimas fanams, laukusiems tęsinio ir bet kam, pas ką smegenų daugiau nei pas veikėjus iš šio filmo. Prie metų laimėtojų stopudovai.

1/10

1 comment:

TadyZ said...

Aš visiškai suprantu šitą įvertinimą, bet noriu kiek iš kitos pusės šitą filmą parodyt ir pakomentuot pasakymą "Tragiškas nusivylimas fanams".

Didžioji dalis Godzilos fanų, kurie Godzilą žino ne tik iš pirmojo japoniško filmo ir pačių paskutinių holivudinių filmų, šitą dalį vertina labai aukštai(šaltinis: Reddit ir Twitter). Skaičiau taiklų apibūdinimą "šis filmas yra Holivudo meilės laiškas japoniškiems Godzilos filmams".

Taip, šitas filmas nėra toks simboliškas kaip pirmoji Godzila, nėra toks politiškas kaip Shin Godzila ir neturi Marvel lygio spec. efektų. Bet pastarieji yra tik labai maža visų Godzilos filmų dalis. Šitas filmas yra tiems, kurie augo su tais žioplais Godzilos filmais, kur Godzila šokinėja ant savo uodegos, literally spardo užpakalius blogiečiams kaip per kokį Juokis humoro festivalį ir iš visų pakampių lenda vienas už kitą keistesni kaiju monstrai kur akivaizdžiai matai žmones su kostiumais.

O fanai šitą filmą mėgsta, nes jis turi fakin' Gidorą, Rodaną ir Motrą! Ir visų šitų monstrų "chemija" yra kaip senuose filmuose. Būten čia yra esminis fan-servisas. Šitas filmas turi klasikinį garso takelį, yra prikištas referencų į senuosius filmus. Taip, ir jis turi tą idiotišką žmonių dramos liniją, kur kaip per kokią reklamą gali nueit kavos pasidaryt. 9/10 Godzilos filmų ją turi. Esmė yra kovos ir tai kokia kieta yra Godzilla. Ir ne per monitorių reikia šitą filmą žiūrėt, o kino teatre su didžiausiu ekranu.