☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2018/12/26

THE PREDATOR

Nedaug šiemet filmų žiūrėjau, bet dar metams nepasibaigus, jau turiu šūdiniausiojo titulo laureatą. Jei gerai suprantu, tai pirmų dviejų predatorių tęsinys? Nors kūrėjai, kaip dabar madinga, labai stengiasi viską supainioti, vadindami visus tęsinius, remeikus, prequelus ir tavo mamą vienodai, tačiau čia lyg ir ne remeikas, nes filme minima, kad "jie čia jau buvo anksčiau", tai kaip suprantu AVP, bei predatorS buvo praignoruoti ir čia lyg ir Gruobuonis 3. Kodėl tuomet taip jo ir nepavadinti? Bybys žino.

Kai buvau mažas, tėvai, nelabai suprasdami kas ten, parnešė iš video nuomos Predator vaizdajuostę. Kai pradėjome žiūrėti ir nuo medžio nukrito pirmas goravas pakaruoklis, buvau nuvytas nuo ekrano ir įsivaizduokite kaip man tada buvo smalsu ir kokią įtaką tas filmas po to padarė mano besiformuojančiai siaubo mėgėjo makaulei. 2010 versija taip pat buvo labai nebloga ir tuo momentu kai išėjo pamenu, kad suėjo kuo puikiausiai. Tai dabar kaip man jaustis, kai įsijungiu naują Predator filmą (nežinau kaip kitaip jį vadinti, dėl visiško neatsakingumo su pavadinimais) ir ekrane matau... tai.

Dabar tai pasirodo yra nebe siaubo ar veiksmo filmas, dabar tai - komedija ir tai dar galima būtų priimti, jei ji būtų nors kiek juokinga. Be to, kad tai kolkas šūdiniausias metų filmas, tai tuo pačiu ir viena nejuokingiausių komedijų, kokias esu matęs. Ir sakau taip ne dėl to, kad filmas turėjo būti rimtas, tačiau kažkas nepavyko. Filmas sąmoningai statytas ir patiektas kaip komedija, tačiau toks jausmas, kad kūrėjai net nesistengė laužti jokios kokybės. Visi, vos liežuvis taip apsiverčia juos pavadinti, juokeliai - yra tarsi trečioko rašyta nevykusi humoro improvizacija. Nėra nė vieno personažo, kuris atrodytų nors kiek tikras ar pajuntamas, tai tik krūva bukagalvių šaudančių nevykusius one-linerius non-stop, ne laiku ir ne vietoje.

Nėra nei vieno vykusio pokšto, o taip pat nė vienos įtemptos scenos ar bent kiek įdomaus veiksmo. Viskas yra žaliame fone nufilmuota nevykusio CGI tryda su tokiais scenarijaus sprendimais, kad man net sunku suvokti kaip kažkas galėjo tai paimti ir rimtai padaryti. Negana to filmą net sunku suvokti kaip vientisą darinį ir po valandos, kuri praeina kaip trys baisu pamatyti, kad filmas dar tik įpusėjo. Čia yra įkūnyta ką žmonės paprastai vadina nesąmone. Tikrai jaučiuosi palietęs dar neregėtą dugną ir po tokio Meg atrodo kaip normalus veiksmo filmas. Galima būtų ilgai, bet labai smagiai su spoileriais rašyti apie visas smulkmenas, kuriomis čia nugrybauta, tokias kaip pvz. tie kompiuteriniai medžiokliniai gruobuonių šunys (WTF NX), tačiau paprasčiau bus jei parašysiu kas su naujuoju Gruobuonimi yra gerai: nieko.

1/10


No comments: