☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2018/12/16

MEG

Dar kvailesnis ir linksmesnis, nei tikėjusi. Taip pat nustebino, kad vaidina Stathamas. Teko net pasukti galvą, kada paskutinį kart žiūrėjau tokį sūrį, pirmas dalykas atėjęs į galvą - San Andreas, tačiau čia tikrai ne taip blogai. Meg yra labai kvailas ir visą laiką nuoširdžiai juokėmės, tačiau jis ir šiek tiek self aware, įmesta bajerių, kurie lyg sugriaudami "ketvirtąją sieną" laiks nuo laiko mirkteli žiūrovui ir nesijauti toks baisiai kvailas, žiūrėdamas tokią nesamonę. Bet iš tikro, ar daug yra tikrai rimtų, gerų filmų apie ryklius be Jaws? Open Water?

Stathamas yra kietas ir šiame filme jis kaunasi su priešistoriniu rykliu. Daugiau apie siužetą nelabai ir verta ką pasakoti, bet norėčiau išryškinti kelias smulkmenas: filmas turi kokias aštuonias pabaigas, kurios viena po kitos pasirodo esančios netikros. Dėl to, o ypač veiksmo įkarštyje esant Stathamui, įtampos jaučiama nulis, dėl to, kad esame tikri, kad veikėjui tikrai nieko nenutiks.

Galėsite sau leisti pasijausti aiškiaregiais: Jau senokai buvo taip, kad kažkam vykstant, garsiai pasakau kas tuoj bus ir būtent tai ir įvyksta.
Šukuosenytė: filme yra veikėja, kuri atrodo taip, lyg jos dizainas būtų buvęs kurtas playstation 1 žaidimui, tos pačios kartos kompiuteriu. Jos šukuosenos absurdiškumas, net sąmoningai verbalizuojamas filmo metu, vieno iš veikėjų ir žinoma ne kieno kito, o skausmingai rasistiškai forsuoto "comedy relief" juodaodžio.

Praleista tikrai gero mayhemo galimybė: link filmo pabaigos yra scena, kuomet pabaisa jau atplaukia prie paplūdimio poilsiautojų. Čia užkabinta tikrai gerai ir jau atrodė "o va dabar tai bus". Meg galėjo beveik užsikariauti kultinio statusą, jei šioje vietoje būtų dėję žiauriai daug absurdiško goro, su į kairę bei dešinę lekiančiom nekaltų žmonių galūnėm, iššokusiais akių obuoliais, kraujo fontanais ir t.t. Deja ši galimybė apmaudžiai pramazinta, matyt išsigandus reitingo, Stathamas greit visus išgelbėja ir linksmybės baigiasi net normaliai neprasidėjusios.

Tai tiek. O šiaip tai nieko daugiau, kaip filmas, kurį norisi nuolat garsiai komentuoti, tad pasikvieskite draugų, pasiimkite alaus ir tikrai visi skaniai pasijuoksite.

5/10


No comments: