☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2018/03/29

10,000 BC

Net nežinau ar čia reiktų dėti prie fantastikos ar trilerių šitą "istorinį epą", bet kadangi sužiūrėjau vienu kartu tai čiort snym, parašysiu. Tai turėtų būti įtampos kupina drama, apie atšiaurias žmonių gyvenimo sąlygas senovėje, bet iš tikro tai tik laughable, prastai atrodančių kompiuterinių efektų demonstracija, o pati istorija, - tik juoką kelianti tragedija.

Režisierius Rolandas Emmerichas, kuris pastatė amerikietišką 1998 Godzilą, bei Nepriklausomybės Dieną aišku nežiba savo filosofinėm gelmėm, bet net iš jo tikėjausi, bent jau kokybiškos pramogos. Deja 10000 BC žiūrėti ne tik kad nelinksma, bet tiesiog labai kvaila ir neįdomu. Nesupratau nei kas, nei kam, nei kodėl, nei už ką, bet laiką užmušti pavyko, o toks ir tebuvo tikslas.

Dreduoti angliškai, su kažkokiu rytų europos imigranto beždžionės statybininko akcentu, kalbantys veikėjai (suprask geriečiai) susiduria su kažkokiom kitom rasėm (tiesą sakant visa maišalyne debiliškų rasistiniu stereoptipų) ir tuomet jie konfliktuoja pačių susigalvotų prietarų pagrindu. Įvykių tarpusavio ryšys miglotas, veikėjų motyvacija, bei pasiekimai smarkiai prasilenkia su bet kokia racionalia intuicija. Vėliau išlenda kažkokie dejuojantys, bei lyg neprakakodami stenantys Egipto "valdovai/dievai" ir pabaigoje pokšteli labai (ne)tikėtas herojiškas hepi endas. Tiesiog NE.

2/10


1 comment:

Anonymous said...

Oi kirras nu prisipažink, dėl papų žiūrėjai šitą filmą, gi dėl papų ane ? :)