☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2018/02/10

THE CLOVERFIELD PARADOX

Trečias Cloverfieldas, vėl kaip siurprizas iš niekur nieko ir jau prašom, Netflixe. Dabar veiksmas kosmose, man labai patinka, kad kas kartą vis kitu kampu prieinama prie to kažko. Pradžioje yra truputi šūdinas, pigaus filmo vaibas, dialogai atrodo kiek nenatūralūs, o aktoriai erzina, tačiau kai veiksmas įsivažiuoja ir užkabina, tas lyg ir prapuola. Tuomet jau tikrai įdomu kas čia bus ir nelabai pavyksta nuspėti, bent jau pirmoje filmo pusėje, tad žiūrisi smagiai.

Primesta daug humoro, vietomis atrodo kaip juodoji komedija. Keli veikėjai nužudomi gana groteskiškai originaliai. Finale išvados gal ir ne tokios fainos, kokios galėjo būti ir galingas sci-fi konceptas pasirodo truputi žaislinis, bet visvien kažkaip paglosto širdelę ir neatrodo mėšlas.
Manau, kad jei antras filmas pajudino tą "skirtingo priėjimo" mintį, tai šitas atvėrė tikrą pandoros skrynią. Dabar realiai bet koks filmas gali rutuliotis į Cloverfieldo visatą. Tai labai įdomu, bet yra ir didelė rizika kokybei. Paradox kolkas silpniausias iš trijulės, bet pats savaime tikrai smagus.

7/10


No comments: