☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2017/11/12

STRANGER THINGS 2

Tiesiog natūralu, kad Netflixe sprogęs Stranger Things be delsimo susilaukė tęsinio. Keistoka net vadinti tai antru sezonu, kai visos serijos pasirodo iškart. Šiuolaikiniai serialai tai lyg naujoji karta filmų, sudalintų segmentais.
Didžiausia problema šiame "sezone" manau buvo pirmtake aukštai užsikelta kertelė. Dabar kūrėjams sunku perspjauti patiems save, o publika visada juk nori, kad būtų tik geryn. Dažnai būna atvirkščiai, na ir šiuo atveju rodos Duffer brotheriams labai kažkuo nustebinti kaip ir nepavyko.

Mėginta įmesti tą sesers konceptą, bet tai nelabai išvystyta, išskyrus tą vieną gražią, bet labai išsiskiriančią seriją Čikagoje. Atrodo keistokai ir iškrenta iš konteksto, nebent aišku prie to dalyko bus grįžtama trečiam sezone.
Drąsiai ir daug besireiškiantys vaikai vėl vaikšto ant nervinimo ribos ir šį kart kelis kart ją jau peržengia. Buvo keleta svetimos gėdos momentų, ko pirmame sezone dar pavyko išvengti. Vėl turėjau niurzgalo dėl monstrų: kompiuteriniai "šunys", kažkokie čiuptuvai, milijardą kart girdėti stock sound efektai, labai skurdi fantazija monstrų dizaino departamente.
Dar vienas riebus minusas toks, kad daug kas labai nuspėjama ir iki skausmo klišiška.

Tačiau nepaisant to, visa kita kokybė išlaikyta ir nors nepralenkia, bent jau tempia iki to paties lygio. Gražūs vaizdai, spalvos, muzika, puikiai atkurta ir romantizuota 84-ų atmosfera, įsimintini ir organiški personažai. Patiko, kad vėl nėra to durno "netikėjimo vaikais" iš suaugusių pusės ir iškart imamasi veiksmų kai šūdas trenkia ventiliatoriui.
Jei bus trečias kartas, o turint omeny populiarumą manau jis tikrai bus, abejoju, kad Dufferiams pavyks dar kart prakišt tą patį, mano nuomone jau reiks pametėti daugiau šviežių įdėjų. Gal padės tai, kad vaikučiai bręsta ir tampa nebe vaikučiais?

7/10


1 comment:

Unknown said...

kazkurioj serijoj kinoteatro iskalba skelbe, kad rodo terminatoriu