☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2017/09/02

THE GIRL WITH ALL THE GIFTS

Anglai jau ne pirmą kart parodo, kad moka į zombių žanrą pažiūrėti kitaip. Jie atsakingi ir už 28 days later bėgiojančius "infekuotuosius" ir už zombių parkūrą The Devil's playground, už originalesnes komedijas kaip Shaun of the dead ar Cockneys Vs. Zombies, o taip pat ir krūvelę mažiau vykusių eksperimentų šia tema. Na ir kai jau regis viskas išsunkta iš šito dalyko, štai ir vėl matome, kad šviežio požiūrio niekada nesustabdysi.

Atleiskite, abejoju ar daug parašyčiau apie šį filmą, nors kiek neužsimindamas apie tai, kas jame vyksta. Taigi, postapokaliptinė ateitis, pora mokslininkų ir pora kariškių bando išgyventi ir galimai išgelbėti pasaulį, kompanijoje turėdami ypatingą (tačiau ne vienintelę pasaulyje tokią) mergaitę: grybiena užkrėsto zombio (čia vadinamų the hungries) ir žmogaus hibridą.

Gal skamba nekaip, bet išpildymas geras ir drama aštri, tai patikėkite senu žanro fano žodžiu - tikrai neblogai. Patiko, kad net ir be kosminio biudžeto primontuota neblogų postapokaliptinio miesto vaizdų. Geriausias dalykas be įprastinio zombie-action'o čia tai, kaip kitu kampu pažvelgta į gyvybę ir gyvų dalykų mastymą/veikimą, norint išlikti. Buvo keletas progų stačia galva rauti į pigią, visiems suprantamą dramelę, tačiau pabaigai pasirinktas netikėtas, kraupokas, bet racionaliai tikrai tvirtas ir gerai suvokiamas sprendimas.

Nepaisant kelių silpnokai ar gėdingai atrodančių epizodų, galbūt dėl vaikų vaidybos ar naivesnio režisieriaus sprendimo, tai tikrai vertas dėmesio filmas, kuris įsimins ilgesniam laikui ir, manau, bus daugelio minimas, kaip "kitoks" įrašas zombių žanro istorijoje.

7/10


No comments: