☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2017/02/16

SPECTRAL

Specialiai Netflixui pastatytas, 2016-ų, sci-fi veiksmo filmas apie kareivius, susiduriančius su neaiškia, žudančia, paranormalia jėga. Pirmas trečdalis filmo su originalia grėsme tikrai intriguoja, tačiau negaliu nepastebėti antrąjam Svetimui (ALIENS) identiško siužetinio stuburo: kareiviai su tanketėmis įvažiuoja į "zoną", prietaisų pagalba stebima grėsmė, skerdynės, nepavykes extractionas, randama mergaitė... Na labai jau daug mielų sutapimų :) Vienintelis skirtumas tik aišku - priešas ir dėl to filmas laikosi geram aštuonetui.

Antrasis trečdalis pradeda atskleisti smulkmenas ir aiškiau rodyti "dalykus", tuomet kažkiek nelogikos ir naivumo jau kliūna kritiniam mąstymui ir išankstinis vertinimas krenta iki septintuko.
Finalinė filmo dalis atrodo skubota ir nejuokais ima panašėti į labai vaikišką kompiuterinį žaidimą, kurį stebint mintyse jau nuliūdęs rašau penketą. Tačiau pačioje pabaigoje atsikleidžiama dar šiek tiek pikantiškų detalių, kurios pakelia filmo balą nuo "meh šūdas" iki visai žiūrimo average seanso. Taigi jei norėsis įdomaus, kažkiek originalaus, tačiau ir geras tradicijas sekančio fantastinio veiksmo, galite mėginti. Tikrai visai fainai kartais tokį pasižiūrėti, o ir netradicinio "priešo" mintis verta poseansinių diskusijų.

6/10


No comments: