☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2016/12/16

WESTWORLD

Dar neteko matyti 1973-iųjų originalo, bet pasidaviau haipui ir sėdom sužiūrėti naujo HBO TV serialo, pirmojo sezono. Dešimt serijų po valandą.
Ateitis. Pramogų parkas laukinių vakarų tematika, kuriame knibžda kyborgai. Turtingi žmonės gali čia atvažiuoti tuos robotus padaužyti, papisti ir pašaudyti, bet ribos tarp žaidimo ir realybės pasidaro blankios ir kyla klasikinių klausimų apie dirbtinio intelekto sąmoningumą.

Bežiūrint kilo begalės techninių neaiškumų, į daugelį jų jokio atsakymo negavau, tad buvo sunkoka priimti viziją už gryną pinigą. Taip pat veiksmas pasirodė baisiai ištęstas ir per didžiąją dalį serijų labai rimtai teko kovoti su puolančiu miegu. Užuot atskleidus kortas po truputi, beveik viskas paliekama pabaigai, o to uždelsto siurprizo efektas tėra nenaturalumas. Taip pat meluočiau, jei sakyčiau, kad twistai labai nustebino. Viskas jau atrodo kelis kart matyta panašiuose filmuose, tad tas perspaustas mėginimas nustebinti gana paprastom idėjom pasirodė kiek naivus. Taip pat ir nelabai simpatiški, "pervaidinti" personažai.

Patiko spėlioti kokie sprendimai sąmoningi, o kokie užkoduoti, patiko aišku ir visas tas veikėjų reveal'as, bet buvo jau sunku pajausti simpatijas, nes prieš tai gerai atbukino šaudymais-gaudymais, kurie, žinant, kad viskas čia tik žaidimas, nelabai žiūrovui turėtų rūpėti.
Internetas sprogsta liaupsais, o aš net nežinau kaip jaustis. Man nepatiko ir antro sezono žiūrėjimą įsivaizduoju kaip kančią. Būtų buvę žyyymiai geriau, jei vietoj šitos ištemptos dešros, būtų sulipdytas vienas, epic, trijų valandų filmas. Ir "mes turim Hopkinsą" tada gal ir atrodytų kaip kažkoks koziris. Dabar tai reikėjo damušti, bet labiau iš susierzinimo, kad jau pradėta, negu iš nuoširdaus susižavėjimo. Fanai, nesupykit, tikrai žiūrimas dalykas, bet toli gražu ne šedevras.

6/10

2 comments:

Anonymous said...

Senis, kuris rašė šitą review yra visiškas debilas...tu bent gilinais į mintis, į potekstę? Šitas serialas nėra orientuotas į visų minčių ir detalių parodymą, o kiek į užmetimą ant minties, kas priverčia pamastyti ir suvokti tam tikrus dalykus.

Anonymous said...

:D ir ant kokios minties tave ,,užmetė" šitas šedevras? Kad mašina gali turėti sąmonę, kuri čia reiškiasi kaip vidinis monologas (labai progresyvi filosofinė XIX a. idėja), ar kad mašina gali turėti savo emocijas, jausmus ir net motinystės instinktą (!), o ne duomenų įvesties/analizės/išvesties operacines sistemas? Žmogau, nebūk naivus, visa dirbtinio intelekto esmė ta, kad jis yra DIRBTINIS. Westworldas tiesiog žaidžia tokiom pseudo mokslinėm-filosofinėm idėjom ir neduoda nieko naujo žanrui. Gaila neišnaudoto potencialo.
Įkvėpimo mąstymui geriau ieškok knygose, o ne HBO produkcijoje ;)