☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2015/10/02

THE MARTIAN

Kol laukiam naujų Alien dalių, kinuose nauja, kosminė, Ridley Scotto survival-drama. Kosminė vėl tiesiogine prasme, nes veiksmas vyksta marse, kuriame nelaimingo nutikimo metu paliekamas vienišas botanikas, vaidinamas Matto Damono. Jo komanda nežino, kad jis gyvas, o jam teks kurį laiką išgyventi vienam, pasitelkus visas mokslines žinias ir pavydėtiną optimizmą. Šį kartą be seilėtų ateivių ir žmonijos protėvių, bet vistiek labai gerai. 3D gražiai nufilmuotas ir kine žiūrisi puikiai (jei tik dalbajobai salėje netraukiotų savo šviečiančių telefonų kas penkias minutes).

Smagu, kad filmas daugiausia spinduliuoja teigiamas, bei humoristines spalvas, nes jau regis esame pratę, kad kai kažkas vyksta kosmose tai būna labai rimta, baisu arba tragiškai liūdna. Marsietis tai daugiau epic nuotykis su drama ir komedija, nei koks depresyvus, įtampos kupinas sci-fi. Nesakau, kad įtampos trūksta. Jos apstu ir lemtingi momentai tikrai gniaužia kvapą. Tiesiog filmas, lyginant su kitais panašaus plauko kūriniais, yra maloniai šviesus ir optimistiškas ir tai jam suteikia šviežumo ir originalumo jausmą. Taip pat jis turi gero humoro, dėl ko ne kartą sukikenau, o tuo pasigirti deja retai gali net šiandienos komedijos.

Vienas didesnių trūkumų, mano supratimu, yra tas, kad filmas yra "vienkartinio naudojimo". Tai reiškia abejoju ar dar bus reikalas žiūrėti jį antrą kart. Jis įdomus tik pirmą kartą, kol nežinai kas nutiks ir patiri nuotykį drauge su personažais. Kine laikas praleistas puikiai, taip pat įdomu būtų ir per teliką, jei tik būtum nematęs. Jei jau matei tai ko gero nebebus taip smagu, nebent grožėtis nepriekaištinga kinematografija, didingais marso vaizdais ir t.t. O iš techninės pusės priekaištų neturiu. Vaidyba, skriptas, režisūra, efektai, viskas atrodo nepriekaištingai. Tad nedvejodami mokat už akiplėšiškai pabrangusius bilietus, nes vieną kartą Marsietis yra zajabys kino potyris.

8/10

No comments: