☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/12/28

BLACK MIRROR WHITE CHRISTMAS

Grįžo Anglų šedeveras Black mirror tik nelabai suprantu ar kaip vienkartinis kalėdinis "specialas" ar kaip pirmoji trečio sezono serija... Bet kokiu atveju tas nėra baisiai svarbu, nes White christmas trunka beveik kaip pilnametražis filmas ir puikiai stovi ant savo kojų ir be jokių kitų epizodų ar papildomų paaiškinimų, tad net jei ir nieko nežinote apie Black mirror, neapsišausite pradėję ir nuo šito.

O čia - tyras gėris, nuo pat pirmos minutės prikaustantis prie ekrano pagaviais personažais, drąsia socialine kritika, kraupiai realiom mokslinės fantasikos subtilybėm ir kaip visada, - nesuvokiamom žmogaus vidinėm tamsybėm. Man keista kaip šitoks talentas gali būti tiesiog kartą parodomas per televiziją, nes Black mirror epizodai puikiai galėtų būt rodomi kine, lyg savarankiški featuresai ir jei ne kiekvienas, tai bent jau dalis jų tikrai gautų kultinį statusą.

Dabar išgirdus Black mirror net oda pasišiaušia, tiek iš pagarbos tiek iš baimės tų tamsybių slypinčių mumyse pačiuose, kurios čia taip puikiai parodomos šioje košmariškoje artimos ateities dramoje. Serijos siužeto neaptarinėsiu, nors išsiplėsti galima daug, tačiau patikėkite, jums reikia tai pamatyti ir nėra daugiau čia apie ką kalbėti. Vienas labiausiai jaudinančių ir nepamirštamų televizinių įvykių ir nuostabi dovana kino mėgėjams, švenčių proga.

10/10



1 comment:

riusMa said...

3 sezonas prasidejo. Bet del to shiek tiek neaishku: priesh kelias dienas zhiurejau pilna filma oficialiam channel 4 saite, tai buvo ivardintas kaip specialus, kaledinis 2 sezono (?) epizodas. Dabar jau - 3 sezono 1 dalis. Klaida ? Anyway, gerai susuktas filmas, su labai ateities realybeje imanomais siuzhetais. Kurejai - shiandienos Aizekai Asimovai ? Ir pasiulymui: http://www.imdb.com/title/tt0455961/?ref_=nv_sr_1 kokia tai 70s dvasia su shiuolaikine filmavimo kokybe.