☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/11/21

CHAINED

Tėtis nuveža žmoną su vaiku į kiną, o šie grįždami pasiėma taxi, kuris užuot važiavęs kur paprašytas pasuka šunkeliais. Mamytė tuoj pat užverčiama, o sūnus tampa įkaitu žudiko maniako, kuris namo vis tempia jaunas merginas. Bėga metai ir mes stebime kaip žudikas augina šį vaikį prirakintą, akilnai užkaltam name, taip jį visiškai traumuodamas. Laukiame kas išeis iš šito vargšo, sukrėsto protelio ir kaip vystysis judviejų neįprasti sąntykiai. Gal ir įdomu būtų stebėti tokį brutalų socialinį-psichologinį eskperimentą, BET.

Filmas, kuris turėjo šokiruoti, man pasirodė tik erzinantis ir ištįsęs. Siaubiakai apie nežmogišką elgesį veikia stipriai, kai gerai padaryti, tačiau čia deja kažko pritrūko. Lyg vietom per daug nuspėjama viskas į priekį, lyg kažkokie super nerealistiški momentai išlenda, vis kažkas patrukdo pasiduoti tai iliuzijai. Tuomet mėgini teisinti veikėjus, gal jie kažką daro ar kažko nedaro tiesiog dėl to, kad jiems galvoj negerai, tačiau vėliau imi galvoti, gal tau pačiam galvoj negerai, kad tokius filmus žiūri, ir vėl subliūkšta visa rimta iliuzija ir lieka tik nuobodulys.

Kas patiko, tai kai kurie absurdiškai juokingi dialogai ir tai, kad filmas suerzina būtent tiek, kad galima būtų pražiūrėt iki pabaigos, tačiau vien tai nedaro filmo geru siaubiaku. Kažkas nepajausta, kažkas nepadaryta iki galo, kažkur perspausta, kažkur nedaspausta, na tokia pusėtinai patiekta istorija. Net keli twistai pabaigoje atrodo per tolimi sveikam protui ar per daug pasakiški, per daug greit įvykstantis ir dėl to mažai tikėtini. Bendras sumanymas gal ir nieko, bet geriau veiktų kaip penkių minučių pasakojimas užstalėje, nei pusantros valandos filmas. Greit pasimirš, bet šį kart kažkaip ir negaila. Tinka laikui prastumti, kai alternatyva yra žiūrėti į sieną.

4/10



No comments: