☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2014/05/10

NIGHTMARE DETECTIVE

Pasiilgęs Japonijos ne pro šalį užsileidau Shin'Ya Tsukamoto [Tetsuo, Haze] sukurtą filmuką Košmarų Detektyvas. Geras ir įdomus, originalus miksas horroro, fantastikos, detektyvo/mistery ir dramos. Sapnų ir miego tema puikiai prilipo man prie šios bemiegės nakties, kurios galo dar nematyti. Tiesą pasakius, porą kart žiūrėdamas pagalvojau, kad ko gero būtų galima vadinti šitą filmą Japoniškuoju "Košmaru Guobų Gatvėje" ir dabar internete matau, kad ne man vienam šovė tokia mintis.

Tik aišku Japonai, kaip dažnai nutinka, daug rimčiau pažiūrėję į horrorą, tad čia jokio cheesy Kriugerio nebus. Tik tamsi, košmariška paslapties dėlionė perpinanti siurrealistinį abstraktų sapnų horrorą su tiesmukiškesniu ir agresyvesniu slasherio stuburu. Įsimintini veidai ir scenos tikrai pasotino mano ilgesį geram Japoniškam siaubiakui. Dar kart prisiminiau, kad noriu aplankyti šitą šalį (gal jau laikas pradėti taupyti pagaliau). O filmas turi ir tęsinį, kurį manau mielai pasižiūrėsiu, greitu metu... tik gal jau ne šiandien, dar reik šito nuotaiką pavirškint. Ne toks, kokį žiūrėčiau antrą kartą, bet šiaip tikrai nice.

7/10

2 comments:

Anonymous said...

Kirai, o ka manai apie kitus pono Tsukamoto darbus? Tetsuo, Bullet Ballet, Snake of June ir kt. Butu nuostabu ir ju apzvalgas paskaityti.

-kiras- said...

Labas, žinok mačiau tik TETSTUO pirmus du :) O aprašinėju tik šviežiai žiūrėtus, kitaip gautųsi balaganas. Pračekinsiu šitus kitus kur paminėjai, ačiūūūū