☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/08/04

THE CONJURING

Naujas, baugokas, Jameso Wano, režisieriaus, kurį jau drąsiai galima vadinti vienu iš masters of horror, filmas. Wan'as pastatė tokius "nereikšmingus" filmukus, kaip Saw, Insidious ir Dead Silence, tad jau automatiškai kertelė labai aukštai kyla, kai pasirodo naujas jo darbas, dar iškart pripažįstamas, kaip itin baisus, visokių internetinių kritikų ir šiaip siaubo mylėtojų.

Gal dėl tų stambių lūkesčių ir likau šiek tiek nusiminęs, The Conjuring nė iš tolo manęs neprigasdino kaip koks Insidious. Aišku nėra pats jaukiausias filmas, bet jis daugiau idomus ir smagus, nei baisus/kraupus. Sukaltas pagal klasikines klišes, kurios veikia, tačiau nieko naujo taip ir nepamatome. Nelabai aišku ar čia vaiduoklinis filmas, ar demoninis-egzorcistinis. Taipogi galas antiklimatiškas kažkoks... Stipriai prasidėjęs ir pastatęs tvirtas įtampos kopečias filmas galiausiai kiek pasproginėja ir su ne itin garsiu pirstelėjimu baigiasi.

Nesakau, kad jis prastas, sakau, tik kad ne toks ypatingas, kaip tikėjausi. Tačiau pamatyti tikrai verta, manau žiūrint vienam, patamsy tikrai įstrigs kuriam laikui. Bent jau ateinančiai nakčiai...
Wan'as mėgsta teatrališkumą, skrajojančias kėdes ir kūnus, tačiau ne visada tai atrodo rimtai ir įtikinančiai. The Conjuring vietomis man to buvo čiut čiut per daug, bet čia toks ne itin reikšmingas priekaištas po teisybei. Dar vienas "šeima atsikrausto į namą" siaubiakas: geriau nei vidutiniškas seansas, bet, gaila, ne stebuklingas. Laukiame Insidious 2! Taip pat labai idomu, kokia linkme Ponas Wan'as pasuks Greiti ir įsiutę frančizę.

7/10


2 comments:

Todd said...

This is awesome!

Marcius said...

Pritariu, Kiras, kad galingai prasidejes, baigiasi tik pirstelejimu. Taciau kaip bebutu, man sis movie zymiai labiau patiko, nei Insidiuos (tikriausiai del idomesnes/itikinamesnes) istorijos. Based on real story aisku del komercijos, taciau scenarijaus adaptacija man labiau patiko, na o efektai, vaidyba aukstam lygmeny, ner ko sakyti, visgi po Insidiuos, kazkaip jau nujauciau ko tiketis, tad labai nenustebino, o susiziurejo kaip idomus, o ne scary filmas.