☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2011/04/17

HOBO WITH A SHOTGUN

Jasonas Eiseneris, kuris pastatė superinį trumpametražį filmuką Treevenge,  pristato šiemetinį, pilnametražį savo darbą: Hobo with a Shotgun. Jau pamatęs reklaminį filmo treilerį buvau nublokštas per visą kambarį nuo to, kokia jėga iš jo trenkė, tad filmo pasirodymo laukiau labai nekantriai ir su dideliu džiugesiu šiandien pagaliau gavau progą pamatyti Bomžą su šautuvu.

Matau, kad istorija "netikram treileriui" buvo parašyta Tarantino/Rodriguezo Grindhouse konkursui. Originalus treileris atrodė kiek kitaip, bet dėkui dievams, šis filmas visgi buvo sukurtas, nes tai tikras exploitation šedevras. Tiek konceptualiai, tiek ir vizualiai tobulas. Kvaila, uždeganti istorija, patrauklūs ir stiprūs personažai, galybė jokios sąžinės neturinčių smurto scenų ir labai gražiai technine prasme pastatytas filmas suteikia nepakartojamą pasivažinėjimą kino kalneliais.

Viską ko tikėjausi gavau: lūkesčiai pilnai pateisinti, Bomžas su šautuvu, tai pusantros valandos tobulybės, kuria negalėjau atsigerėti, filmas specialiai statytas tokiems, kaip aš. Kai kurie atsiliepimai internete teigia, jog esu nesveikas, na tai priimsiu tai, kaip komplimentą. Išties keista mėgautis liepsnosvaidžių deginamų vaikų vaizdu, šautuvu ištaškytomis genitalijomis, sumaltos rankos kaulu badomu pilvu ar eilute pakartais daktarais, bet privalau išrėkti pagiras ir šiltus jausmus, kuriuos jaučiu šiam filmui. Viskas čia yra tiesiog... awesome.

Garso takelis taip pat labai tinkamas, jis - viena priemonių, kuriomis sudaroma ta aštuoniasdešimtųjų kino nuotaika. Filmas gražiai "nuspalvotas", spalvos labai skoningai parinktos ir pateiktos, todėl seansas ir tiesiogine to žodžio prasme yra puota akims. Personažai labai stilingi, visi unikalūs ir savaip nepamirštami. Pagrindinis piktadarys Dreikas, seno pedofilo snukeliu, tamsius akinius nuolat dėvintys jo sūnūs, sulaižytais plaukais, tarsi nužengę iš Kingo Kartais jie sugrįžta, o ką jau kalbėti apie The Plague (Maras) - turbūt fantastiškiausią dalyką visam šitam reikale. Tikrai nenoriu daugiau išpliurpti ir atimti iš jūsų malonumą, bet jūs tik pasižiūrėkite į tai. Tobula.

Kūrėjai gerai žinojo ką daro ir pasidarbavo iš peties. Fantazija tikrai turtinga. Dabar su dideliais lukesčiais lauksiu kiekvieno šio režisieriaus krustelėjimo. Hobo with a shotgun iškart skirčiau prie kulto ir klasikos, nes mano širdį jis užkariavo be kompromisų. Sėsdamas žiūrėti tokio filmo, žmogus veikiausiai jau nutuokia kas čia maždaug per dalykas, nes nemanau, kad kada nors išvysime jį per Lietuvos televiziją, tad daugiau jūsų gal ir nevarginsiu, tik noriu paantrinti gerbėjams ir nuoširdžiai rekomenduoti. O kam dar nelabai aišku, tiesiog pažiūrėkite treilerį. Jei patinka tai ką matote, čiumpate visą filmą daugiau nė akimirkos nedvejoję. Teisingumas į pragarišką padugnių miestą atnešmas kulkų pavidalų, kraujas iš ekrano pilasi nevaržomai, tobulas absurdas, šventvagiškas nepriekaištingumas.
Summon the plague!
10/10

4 comments:

Anonymous said...

pirma kart girdziu si filma paziurejau trailer ir jis mane pritrenke atrodo viskas tobula jau siuncia man si filma snd vakare paziuresiu nes abejoju ar toks trailer gali butu apgaulingas ryt parasysiu komentara apie filma.

Anonymous said...

filmas super zauriai patiko 10/10 dekui uz rokemendacija ir kad aprasei filma puikiai praleidau laika su siuo filmu

riusMa said...

aciu kirai uzh nuostabu vakara.

deathblow said...

10/10. buvo įdomu tai, kad filmas gal net pernelyg dramatiškas.