☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2011/02/13

TWENTYNINE PALMS

Galvojau net biški, ar tinka šį filmą man čia aprašynėti, niūroka drama, imdb sako, kad perpus su horror, na tai bent už keistumą priskaitom tuomet. 2003-ių metų filmas, Prancūzų režisieriaus, apie porelę, keliaujančią kažkur Amerikoje. Nelabai gal arti prisileidau šitą filmą, jis man pasirodė ganėtinai nuobodus, beprasmiškai ištęstas, nors šiaip lėtumo tai aš nesibaidau. Įdomiai taip ant pachmielo suveikė, baisiai zanūdnas, tačiau gal tuo kažkiek užhipnotizuojantis, techniškai padarytas gražiai. Kas akį traukia, tai daug natūralaus sekso, bei nelabai pagražintos nuogybės. Filmas kupinas lėtų ir ilgų epizodų, kurie vargu ar turi kažkokį tikslą / prasmę ir staiga, kaip iš giedro dangaus šokiruojantis finalas. Ką man norėjo pasakyti šitas filmas - nesupratau, taip pat dažnai jaučiau, kad gaišinamas mano laikas, tačiau už savotišką stilių ir nuotaiką rimtas pliusas. Poros laiko leidimas drauge, taip pat gana realistiškas ir gal net per daug gyvenimiškai žiovulį keliantis. Siužetas kažkuo priminė, nors nuotaika ir visiškai kitokį, labai labai seniai žiūrėtą Doom Generation. Nemanau, kad kažkam galėsiu rekomenduoti šitą seansą, veikiausiai užmigsite, bet kad blogai - irgi negaliu pasakyt. Norėčiau rast daugiau gerų žodžių, deja nesugalvoju, taigi tiek. 6/10


6 comments:

Egle said...

Jėė, kai tik perskaičiau tavo aprašymą, taip užsimaniau šitą filmą pažiūrėt, ir neapsirikau kad jis man patiks :]
Man visai nebuvo nuobodu žiūrėti, o ta pabaiga tokia netikėta, stereotipus subraškinęs išprievartavimas ir baisus finalas tai kaip cinamonas ant bandelės :)) nu žodžiu, man labai patiko, ačiū.
Papasakok kaip tu jį radai ir nusprendei pažiūrėti???

-kiras- said...

Heh nu džiugu, kad ir iš nelabai teigiamos recenzijos atskiriat ką imt, o ko ne :)
Man draugė parekomendavo šito režisieriaus filmų pasižiūrėt keletą, sakė patinka jai jis. Na tai nuo šito ir pradėjau, man tai nelabai, bet jei tau zjbs tai ir kitus jo pamėgink pačekint gal...

mykk0))) said...

mane irgi sudomino. reiks pažiūrėt

Anonymous said...

"stereotipus subraškinęs išprievartavimas ir baisus finalas tai kaip cinamonas ant bandelės"

Blet būtina buvo suspoilint viską?

Egle said...

pfff, nenori net mažutėlio spoilo tai neskaityk komentarų, ne mažas vaikas gi (tikiuosi). O dar geriau neskaityk nė recenzijų - neduok die ką nors sužinosi apie filmą!

Anonymous said...

sitam filme ta mergina vaidina Yekaterina Golubeva, kuri vaidino dviejuose Saruno Barto filmuose, tad yra sioks toks risys ir su Lietuva :)