☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2010/06/02

THE BOOK OF ELI

Marija skersa, Kristau aukštėlnykas, apsergėk šėtone, nujaučiau, kad Denzelis Wahingtonas gero nebyloja. Ir visgi gavęs rekomendaciją nutariau surizikuoti: naujas, brangus, postapokaliptinis filmas, po Road ar Carriers tikriausiai protelis susisuko man ar šiaip naivus ėmiau darytis. Tačiau dabar rimta proga pasidžiaugti, kad turiu šitą blog'ą ir galiu išgelbėti dvi gyvenimo valandas kokiam vienam ar dviem jo skaitytojam. Nebent aišku labai norite išvysti tragišką, krikščionių gamintą, nevykusią postapokaliptinio žanro parodiją, apie Denzelį Washingtoną, kurį, pasidabinusį akiniais nuo saulės (šitam filme visi veikėjai juos turi), nešiną iPodu (o šį turi tik išrinktasis), dievas veda per apleistą, pilkais filtrais nusunktą pasaulį, kur nekur užsilikusius apšiurusius "Puma" ir "Motorola" ženklus. Pakeliui jis įveikia gaują blogiukų, apsilanko miestelyje, nes iPodą reikia įsikrauti. Ten susitinka gražuolę Angelina Jolie kopiją, įveikia dar 150 blogiukų, susitinka pagrindinį priešininką ir randa su juo bendrų pomėgių, apie kuriuos vėliau ir smaukomasi visą filmą. (ne)Retas pavyzdys kaip filmas su kiekviena minute blogėja ir po kiekvienos sekančios scenos vis pametu argumentą, kuriuo bandau save įtikinti, jog kažkaip ~ypatingai~ žiūrint dar galima mėgautis. Nuėjau į imdb, pamačiau įvertinimą "7/10" ir nušvito mano protas - reikia būti debilu, o didžioji dalis žmonių būtent tokie ir yra! Ir vualia, tereikia duoti holivudui milijonus, kad šiems debilams debilai iškeptų didelį beskonį debilų pyragą iš šūdų, krikščionybės, akinių nuo saulės ir Denzelio Washingtono (galėtų būti ir Vinas Dyzelis, bet jis jaučiu per mažai "gerietis") ir tada jau galima iškėlus nosi bampsėt apie fantastiką ir uostyti dolerius. Viskas veda prie "suktos" kulminacijos, apie kurią pagalvojus dabar net šiurpas krečia iš siaubo. Ekstremaliai blogai. Su visom pastangom vargais negalais 3/10, bet tik todėl, kad noriu būti sąžiningas pats sau ir blogesnių filmų esu matęs, bei ketvertukais vertinęs. Nežinau net ką dar pridurti, bijau būti per daug ciniškas. Manau tikri žanro fanai turėtų būt mažų mažiausiai įžeisti. Labai, labai, labai, labai blogai.

11 comments:

Anonymous said...

Blet,net užsimaniau pažiūrėt šitą parodiją.
Turbūt prie alko kada sueis.

redvirus said...

Gaila, kad jau per vėlu tavo įspėjimui. Teko pačiam nusvilti :) Emocijos panašios po filmo.

Vaiva said...

:DDD Nium, baikit jau. Nėr gi jis toks tragiškas ;D Aišku, tos krikščioniškos idėjos manęs nežavi, bet tikrai yra lievesnių filmų... Šitas dar pusė velnio, sakyčiau :)

xxxxx said...

Kirai, taip supeikei, kad net baisu buvo ziuret :D o man filmas pasirode visiskai vidutiniskas, net duociau pliusa uz gera operatoriaus darba, butu dar bent kiek stipresnis siuzetas, tai prilygtu ir The Road

-kiras- said...

Kad čia priešingybė the road. Vienintelis bendras dalykas tai blyškus filtrai ant kameros. Skirtumas tik tas, kad ten jie tiko, o čia iškart pjauna akį

Anonymous said...

blem ka jus cia snekat 'puse velnio', tai spalvos/filtrai/kvaila ideja sakykim panasi, kad ir kaip Death Race, bet skirtumas tas, kad pastarasis ir nesiekia but 'protingu' filmu. O sitas slamstas (sprendziant bent is lt torrentu komentaru) visus privercia apie kazka susimastyt, wtf? apie ka?:D
Ne tai, kad didzioji, bet labai labai LABAI didele zmoniu dalis yra visiski debilai ir tik dziugu, kad yra dar truputis neisplautom smegenim, nes tiem 'plovikam' tai ziauriai gerai sekasi daryti..

Anonymous said...

va, jus tik pasiziurekit..:DD hehe :

1 . "Vertinčiau aukščiausiu įmanomu balu, nes viename filme susitinka puikūs aktoriai, geras siužetas ir gili prasmė. Dar labai gerai, nes šis filmas privertė manę susimąstyt. 10/10 "

2. "Tikrai vertas demesio filmas, maciau kino teatre du kartus ir dabar vel siunciuos"

3. "labai geras filmas...netuščias..kažko gali pasisemti giliau "

4. "vertas demesio, kam patinka brandesni filmai.. "

-kiras- said...

hahaha
pasisemti iš savo kiauro kibiro

redvirus said...

Tai blyn, lietuviškus idiotiškus komentarus jau seniai laikas išmokti ignoruoti, o geriausiai išvis neskaityti :) Nes net nebejuokinga, todėl verta dėmesį kreipti tik į jau žinomą ir patikimą ratą žmonių.

Anonymous said...

:DDD Na, bent šiek tiek pagarbos kitokiai nuomonei irgi būtų ne pro šalį. Ai, bet tiek jau to... Ką aš, tokia debilė, iš viso suprantu :)

Anonymous said...

tai nieks ir nesisaipytu, jei ta kitokia nuomone, kaip sakai, butu nuomone, bent kiek verta pagarbos, o cia tiesiog vargsai zmones, tikriausiai net nezino kas jiem patinka, nes filmus renkasi pagal imdb reitinga, muzika - pagal koki 'european' hit radio, knygas - mazdaug zanru : 'how to do a thing in xx days', garantuotai ziuri tas nupususias laideles per telika, valgo visokiose 'katpedelese', miesto centre, ant medinio suolo, su kabanciu siaudu maisu virs galvos, ir nesuvokia kaip mulkinami yra.. tai kur jiem nepatiks toks filmas.. izeist nieko nenoriu, bet pagarbos tai 0 is mano puses:)