☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2009/02/12

THE DAY EARTH STOOD STILL (2008)

Naujoji, daug kainavusi Diena kai apsišiko žemė versija, su Keanu Reevesu ir mano mylima Kathy Bates. Na krūtas čia gal filmas, bet nieko daugiau. Senoji versija nors buvo labai cheesy, bet turėjo įdėja ir žavesį. Čia šių dalykų nėra, tad jie užkišti milijoniniais efektais. Man aišku labai smagu žiūrėt kaip griūna pasaulis arba į tą didelį kietą robotą, bet šiaip jau šitas filmas tuščiaviduris holivudinis saldainis. Daug blogąja prasme holivudiškų vietų, nemažai nesamonių ir iš originalo paimta idėja, kuri neišsakyta iki galo. Blogiausia filmo dalis tai tas šūdinas, mandras vaikas gudročius ir ta jo niekam neidomi drama su mirusiu tėvu, kuri suryja pusę filmo laiko.
Nors žiūrėt labai idomu ir smagu, tai tik dėl brangių efektų. Karoče nelabai rimtas pop filmas popkornai koka kola. Smagiai užmušė laiką belaukiant Transformerių 2 ;)

3 comments:

human garbage said...

dėl to vaiko, tai tu 100% teisus! Šitaip rasistu ir patį tolerantiškiausią žiūrovą padaryti galima. O šiaip kadangi orginalo nemačiau, tai visai gerai susižiūrėjo. Tik pabaigos kitokios tikėjausi, be reikalo Klaatu suskydo:)

Kalista said...

Holivudo popsinis burbulas. Kas siame filme patiko tai kai zmones su savo technikom mane, jog ateivius sutvarkys ir valdys situacija. Buvo smagu stebeti kaip jiems tai nesiseke.
Robotas labai saunus personazas, kraupu buvo ji stebeti ir zinoti kad jam reik tik prabusti ir visos menkos zmonijos pastangos ji nukenksminti nueis suniui ant uodegos.
Berniuko drama, moters pastangos itikinti "svecia" kad zmonija turi gauti dar viena sansa ir viska istaisyti - atrode perdetai ir kvailai.
Galiu duoti pliusa uz robota ir uz pagrindine minti: zmonija naikina save ir kartu zeme.
P.S. Kirai, aciu kad netingi pamates filma cia talpinti savo ivertinimus. Saunus puslapis ;)

Anonymous said...

Kiek mačiau filmų, visur, kur tik vaidina juodaodis vaikis, lauk nesąmonių ir šiaip debilizmų bei nuobodizmų. O pats filmas man patiko :) mačiau ir originalą.