☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/05/12

CARNE



Trumpametražis (apie 40 min.) prancūzų 1991-ųjų meninis filmas. Vargu ar horror, tačiau tikrai vertas paminėti. Toks piktas filmas. Padarytas meniškai, kokybiškai tačiau išsakantis nemalonią žinutę, paminantis idealus, nusispjaunantis į žmogiškąsias vertybes. Žinoma ne propoguojantis tai, tačiau pasakojantis apie tai. Trumpai nupasakojama gan apgailėtino žmogėno gyvenimo istorija. Purvina, nemalonu ir žema. Palyginti galėčiau gal su SCHRAMM
Gan paprasta, bet efektinga. Supuvę vidūs, tuščios makaulės, gyvenimas dėl kažko ir gal netgi dėl nieko. Smagiai ironiškai pažvelgta į egzsitencinę bedugnę su aiškiu neigimo ženklu. Kažin ar teisinga rašyt čia tą pažymį, na bet jei taip aiškiau - tuomet 9/10.

6 comments:

human garbage said...

Pries kelis metus kino pavasaryje maciau Gaspar Noe filma IRRIVERSILBLE. Didziuli dziugesi sukele vien tai, kad pirmakart gyvenime pamaciau kaip pasipiktine ir pasislyksteje zmones vorele iseina praejus vos 15 min. filmo ir likus panasiai iki jo pabaigos. Ir dar sumokejus tokius pinigus uz bilieta!O_o Ankstesni sio rezisieriaus darbai CARNE (kaip ir jo tesinys SEUL CONTRE TOUS)gal ne tokie atgrasus tiesiogine prasme, bet psichologiskai veikia panasiai - prancuziskas egzistencializmas meistriskai perteiktas vizualiai iklampina i sunkiai virskinama kasdienybes kose ne ka maziau nei Kamiu, Sartre ir kitu sio reikalo specialistu kuriniai.

-kiras- said...

SEUL CONTRE TOUS jau guli kompe ir laukia peržiūros

human garbage said...

jei jau taip, tada ir IRREVERSIBLE pasiziurek, ten vienoj pirmu scenu tas pats skerdikas dalyvauja, zodziu siokia tokia trilogija gaunasi:)

human garbage said...

jei jau taip, tada ir IRREVERSIBLE paziurek, ten vienoj pirmu scenu dalyvauja tas pats skerdikas, zodziu siokia tokia trilogija gaunasi:)

-kiras- said...

Ankščiau ar vėliau neišvengsiu to IRREVERSIBLE anyways ;))

Meskiukas_Zudikas said...

...today I am dirty, but tomorrow I'll be just dirt.

tą eilutę panaudojo ir Marilyn Manson vienoje savo dainoje :) Žiūriu, kažkur gridėti žodžiai :D susirimavo man.