☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/07/31

DEATH PROOF


Pagaliau ir aš sukrapščiau tuos nelemtus 10 litų ir nuėjau į kiną pažiūrėti filmo, kurį iš tiesų taip norėjau pamatyt, kad nebegalėjau laukti dvd-ripo. "Death Proof" (Išversta "Mirties įrodymas", nors filme akivaizdu jog turėtų verstis "Atsparus mirčiai") pirmoji dvigubo Quentin'o Tarantino ir Robert'o Rodriguez'o dvigubo filmo "Grindhouse" dalis. Ką gi, Tarantino, kaip visada, pateisino visus lūkeščius ir filmas vertas kiekvieno cento. Death proof - aštrus, juodo humoro patiekalas, su daug veiksmo, smurto ir visa krūva Tarantiniškų plepalų. Kas matė "Bulvarinį skaitalą" ar "4 kambariai", žino ką turiu omeny: ilgos scenos su besikalbančiais herojais, tokios užtęstos, kad nebeturėdamas kur dėtis įsikabini į pokalbį, iš tų paprastų kasdieniškų plepalų jau imi siurbti kažkokią filosofiją ir staiga kamnors nutraukia galvą :) arba ne. Na išties savotiškas stilius, tačiau labai patrauklus.
Filmas pastatytas senąją b-movies dvasia, į filmą prikišta visokių senovinių kino teatrinių trukdžių, trūkinėja garsas, pasikartoja kadrai, iš lempos dingsta spalvos. Buvo labai juokinga klausyt kaip piktinosi už manęs sėdinčios dvi žiūrovės: "Nu kas čia dabar" ir t.t. :D Net susimaščiau ar neatsirado tokių fruktų, kurie nuėjo reikalauti gražinti pinigus už nekokybišką seansą ;) Per radiją girdėjau, kad šį filmą pristato kaip "pigių filmų parodija", o vat čia jau ir supykau. Kokia čia jums parodija asilai??! Čia gi duoklė!!!
Na jei nekalbant apie visas aplinkybes tai pati istorija pasakoja apie "kietą" automobilį vairuojantį vyruką, maniaką su atgrasiu randu ant veido ir pora burelių seksualių panelių, kurioms tenka su juo susidurti. Gali pasirodyti banaloka, bet patikėkit, taip visai nėra. Aš tik nenoriu daug išpliurpti, tačiau istorija viniojasi daug netikėčiau negu galite įsivaizduoti. Personažai mainosi, blogio ir gėrio sampratos taip pat, viskas lekia vis didensiu greičiu, atsitinka vis daugiau nesusipratimų (Garbinu Tarantino už tai, kaip subtiliai jis perteikia tas absurdiškas situacijas) ir aš kaip žiūrovas vis labiau džiaugiuosi ir stebiuosi šituo filmu iki kol pats kaip 200km/h atsitrenkiu į pabaigą. Viskas ką begalėjau pasakyti buvo "uau". Jau krapštau centus į antrąją, Rodriguez'o režisuotą dalį - PLANET TERROR. O šitam be abejonės rašau 10/10 ir visiem liepiu pasižiūrėti. Išties va šitaip atrodo tikra kino pramoga.
Daugiau galite paskaityti čia.

3 comments:

Anonymous said...

Yra dvi kategorijos zmoniu, paziurejusiu sita filma. Tie, kuriems jis patiko, ir tie, kurie mano, kad cia slamstas. As priklausau pastaruju kategorijai :D

M. Zudikas

-kiras- said...

Aš tai akivaizdžiai pirmąjai tuomet :)

KKK said...

Ką tik pabaigiau. Super. Būtinai Planet Terror bei Machete reiks pažiūrėt. Yeah. Beje, soundtrack'as - 10 balų, net astsisiųst sugalvojau.